Ситуація на фронті загострилася: за добу двоє загиблих, двоє поранених

 

За минулу добу, 16 жовтня, незаконні збройні формування 36 разів порушили перемир’я на Сході, зокрема 24 рази – після 18:00. У відповідь сили АТО 28 разів вогнем із піхотного озброєння придушували активність противника.
Унаслідок бойових дій один український захисник загинув. Ще один отримав смертельні поранення у результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої. Двох бійців було поранено, повідомляє прес-центр штабу АТО.

“Наприкінці минулої доби у районі проведення АТО обстановка продовжила загострюватись. Противник й надалі сконцентровував вогневу активність на Донецькому напрямку”, – ідеться у зведенні.

Донецький напрямок. Увечері бойовики двічі упродовж декількох годин обстрілювали з гранатометів і кулеметів позиції ЗС України біля шахти “Бутівка”. Українські воїни жорстко відповідали ворогу. У результаті цього протистояння отримав поранення військовослужбовець сил АТО.
Близько 18-ї години, внаслідок обстрілу противника у районі Кам’янки, один наш захисник загинув.
Також учора неподалік Невельського підірвався на невідомому вибуховому пристрої і отримав смертельні поранення ще один український воїн.
З початку доби з гранатометів різних видів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї ворог двічі бив по захисниках Авдіївки та шахти “Бутівка”, також двічі під вогонь стрілецької зброї окупантів потрапили наші позиції біля Кам’янки. Неподалік Артемового проросійські найманці випустили чотири міни калібру 82 мм.
Крім того, близько 14:00 і майже впродовж години противник бив з міномета в районі Залізного (стара назва – Артемове), де взагалі немає укріплень української армії.

Читайте також:
Внаслідок мінометного обстрілу міста Залізне на Донеччині поранена жінка

На Приморському напрямку спершу з протитанкового гранатомета бойовики обстріляли підступи до Старогнатівки, стрілецьку зброю застосовували неподалік Водяного і Павлополя.
Увечері терористи “ДНР” ще тричі з гранатометів і кулеметів та один раз – із мінометів калібру 82 мм били по наших опорних пунктах на підступах до Водяного, а близько 18-ї години – застосовували 120-міліметровий міномет біля Павлополя. Під час цього обстрілу отримав поранення ще один наш військовий.
Крім того, майже опівночі ворог з озброєння БМП обстріляв українські позиції у районі Новотороїцького.

На Луганському напрямку під вогнем великокаліберних кулеметів ворога опинились наші опорні пункти на околицях Новоолександрівки. Увечері загарбники застосовували стрілецьку зброю біля тієї ж Новоолександрівки, а також у районі Попасної. Протитанкові гранатомети та кулемети “ЛНР” працювали неподалік Станиці Луганської та Валуйського.

Як інформувала “Новинарня“, до 16 жовтня, з початку місяця, в лавах ЗСУ на Донбасі була лише одна бойова втрата (загиблий на міні).

Читайте також:
У Ростові Сурков відкрив пам’ятник російським окупантам Донбасу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.