МЗС Німеччини оцінило продовжений Україною закон про “особливий статус Донбасу”

 

Уряд Німеччини “високо оцінює” продовження закону про особливий статус Донбасу українським парламентом.
Про це йдеться у спеціальній заяві німецького МЗС, оприлюдненій у п’ятницю, 6 жовтня.

“Це був важкий, але важливий крок, який показує, що Україна віддана своїм міжнародним зобов’язанням і реалізації мінських угод”, – зазначається в заяві зовнішньополітичного відомства ФРН.

МЗС Німеччини підкреслює, що передумовою для подальших успіхів є стабілізація ситуації в області безпеки, а також повний і тривалий режим припинення вогню.

Читайте також:
Волкер: Закон про особливий статус Донбасу – жорсткий крок України до миру

Як інформувала “Новинарня“, Верховна Рада 6 жовтня ще на рік продовжила дію закону “Про створення умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей”. Документ, який передбачає особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО, повинен був закінчитися 18 жовтня.
Згідно із законом, особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу вступає в силу тільки після виконання низки умов, у тому числі виведення незаконних формувань з регіону, а саме військової техніки, бойовиків і найманців.
Голова ВР Андрій Парубій підписав закон за кілька годин після голосування, президент Петро Порошенко – 7 жовтня, виступивши перед тим із телезверненням.

Читайте також:
“Захопити й знищити Донбас”.
Як в РФ та її сателітах оцінюють ухвалені Радою законопроекти

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.