Росія і Китай починають спільні військово-морські навчання на Далекому Сході

 

Група китайських військових кораблів прибула до російського міста Владивосток на Далекому Сході для участі в спільних військово-морських навчаннях “Морська взаємодія-2017”.
Про це повідомляє сайт МО РФ.

Речник Тихоокеанського флоту Росії Володимир Матвєєв заявив, що навчання складаються із двох етапів – берегової фази і морської частини.

Берегова фаза проходить у Владивостоці з 18 по 21 вересня. Зокрема, на полігоні берегових військ Тихоокеанського флоту “Горностай” пройде тренування морських піхотинців Росії й Китаю.
Морська частина маневрів буде відпрацьовуватися 22-26 вересня в акваторії Японського і південній частині Охотського морів.

За словами Матвєєва, у навчаннях братимуть участь 11 надводних кораблів, два підводні човни, два глибоководні рятувальні апарати, чотири протипожежні літаки і чотири корабельні вертольоти.

19 вересня в будинку офіцерів Тихоокеанського флоту керівники навчання – заступник головнокомандувача ВМФ Росії віце-адмірал Олександр Федотенков і заступник головнокомандувача ВМС Китаю віце-адмірал Тян Чжон – затвердили бойові розпорядження на проведення маневрів.

Відомо, що Росія і Китай проводять спільні військові навчання вже понад десять років, а перші спільні військово-морські навчання двох країн відбулися у 2012-му.

Нинішні маневри відбуваються недалеко від Північної Кореї на тлі збереження напруженості щодо ракетної програми і втілення ядерних амбіцій КНДР, напередодні засідання Генеральної асамблеї ООН, де тема ядерної програми Пхеньяна, ймовірно, буде в центрі уваги.
Китай і Росія закликають до мирного вирішення із врегулювання північнокорейської проблеми, тоді як США погрожують силовим рішенням проблеми.

14 вересня почалися спільні військові навчання Росії й Білорусі, що викликали занепокоєння України і країн НАТО.

Читайте також:
КНДР вдруге пустила ракету над Японією. МЗС України засуджує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.