Кім Чен Ин анонсував завершення побудови ядерних сил КНДР та паритет зі США

 

Північна Корея незабаром завершить формування своїх ядерних сил, незважаючи на введені міжнародні санкції проти країни.
Про це заявив глава КНДР Кім Чен Ин під час особистого огляду балістичної ракети Hwasong-12, повідомляє агенція Yonhap з посиланням на північнокорейське агентство KCNA.

“Ми повинні чітко показати шовіністським великим державам, як наша країна досягає завершення формування своїх ядерних сил, незважаючи на їх безмежні санкції і блокаду”, – заявив Кім Чен Ин.

Він підкреслив, що “необхідно покласти край” країнам, які ввели санкції проти Північної Кореї, “спільними зусиллями держави”.

Ин також додав, що кінцевою метою ядерної програми КНДР є досягнення військового паритету із США.

“Наша кінцева мета – досягти реального військового паритету із США і змусити американську владу не насмілюватися говорити про військовий варіант вирішення конфлікту навколо Північної Кореї”, – підкреслив лідер комуністичної КНДР.

Нагадаємо, в п’ятницю, 15 вересня, Північна Корея вкотре запустила балістичну ракету середньої дальності. Вона подолала 3700 км, піднялася на висоту близько 770 км, пролетіла над територією Японії та впала у води Тихого океану за 2 тис. км від японського острова Хоккайдо.

Після цього радник президента США з питань національної безпеки Герберт Макмастер заявив, що Сполучені Штати швидко втрачають терпіння через ракетну та ядерну програми КНДР, передає Reuters.

“Для тих, хто коментував відсутність військового варіанту, існує військовий варіант”, – сказав Макмастер, додавши, що це не найкращий вибір адміністрації Трампа.

Також у п’ятницю Рада Безпеки ООН засудила “дуже провокаційний” запуск ракети Північною Кореєю. Вона вже посилила санкції проти КНДР у відповідь на випробування ядерної бомби 3 вересня, наклавши заборону на експорт текстилю в Північну Корею та обмеживши імпорт сирої нафти.

Посол США в ООН Ніккі Гейлі повторила сильну риторику Макмастера, втім, зазначивши, що пріоритетне вирішення Вашингтоном кризи – це дипломатія та санкції.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.