Курс “Вишкіл капітанів” від “ПЖ” став сертифікованим у Міноборони та увійшов до структури ВІКНУ

Курс військового лідерства на основі стандартів НАТО та досвіду російсько-української війни “Вишкіл капітанів”, який Фонд “Повернись живим” започаткував спільно з Сили територіальної оборони ЗСУ увійшов до структури Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка та став сертифікованим у Міністерстві оборони України курсом професійної військової освіти.

Про це повідомив Фонд у четвер, 25 квітня.

Фаховість та лідерські навички командирів напряму впливають на ситуацію на полі бою.

“Вишкіл капітанів дає без перебільшення найкращий рівень тактичної підготовки в Україні. Якщо ротні, сержанти, офіцери бойового управління батальйонів гарно підготовлені — підрозділ виконує задачі, лінія фронту тримається. Тому треба вкладатися у навчання. І Фонд готовий це робити”, — говорить директор Фонду «Повернись живим» Тарас Чмут.

Вишкіл капітанів створено у 2022 році. Відтоді курс пройшли понад 500 командирів взводів, рот, батальйонів та офіцерів штабів ТрО, Національної гвардії та Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Нині оновлений та сертифікований курс починають проходити ще 76 офіцерів.

Тривалість курсу зросла на чотири тижні — до трьох місяців. Зокрема, збільшено час на вивчення всебічного забезпечення бою: розвідувальну та інженерну підготовку, логістику, зв’язок, медицину та інше.

Читайте також:
“Виграє більш підготовлений”. Інтерв’ю з підполковником ТрО, який після Бахмута пішов навчатися на Вишколі капітанів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна