На навчаннях “Захід-2017” сталося ще два ексцеси з авіацією, розбився літак, – Тимчук

 

У Росії в ході стратегічних навчань “Захід-2017”, що тривають із 14 вересня, сталося ще два ексцеси, пов’язані з військовою авіацією.

Як передає “Новинарня“, про це написав у “Фейсбуці” народний депутат України, координатор групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук.

“1. На навчаннях “Захід-2017” російський бомбардувальник Ту-22 М3 викотився за межі злітної смуги, пошкодивши хвостову частину і ліву площину фюзеляжу, екіпаж не постраждав.
2. У Росії у Воронезькій області розбився військовий літак Як-130, екіпаж катапультувався”, – повідомив Тимчук.

Також він нагадав, що на полігоні “Лузький” під Санкт-Петербургом вертоліт Ка-52 запустив ракети класу “повітря-земля” по глядачах, двоє людей отримали серйозні поранення.

Тим часом російське військове начальство спростовує факт помилкового обстрілу людей на полігоні “Лузький” в ході маневрів “Захід-2017”. Про це йдеться у заяві прес-служби Західного військового округу, передає ТАСС .

“На викладених в соціальній мережі відеокадрах зафіксований випадок, що стався в інший період часу, коли екіпажі вертольотів армійської авіації в рамках льотно-тактичного навчання відпрацьовували вправу з ураження наземних цілей. Системою наведення одного з вертольотів було здійснено помилкове захоплення цілі. В результаті влучання некерованої ракети отримав пошкодження один з вантажних автомобілів без людей”, – заявили в прес-службі ЗВО.

При цьому не уточнюється, коли й де саме відбулася НП.

ОНОВЛЕНО. Тим часом у мережі з’явилося відео, зроблене на місці несанкціонованого удару ракет із вертольота Ка-52 “Алігатор”, імовірно, під Санкт-Петербургом. Запис у вівторок, 19 вересня, надало джерело прокремлівського видання “Лента.Ру”.

На кадрах видно вирви на землі та пошкоджені автомобілі.

Крім того, з’явилося відео з кабіни гелікоптера Ка-52 “Алігатор”, який здійснив пуск ракет по людях і машинах. Запис оприлюднила “Лента.Ру”.

Проурядове видання зазначає, що, “ймовірно, несанкціонований запуск ракет “повітря-земля” стався на полігоні «Лузький» під Санкт-Петербургом в ході російсько-білоруських навчань “Захід-2017″, а в результаті інциденту нібито постраждали двоє людей”.

Як зазначала “Новинарня“, спільне стратегічне навчання “Захід-2017” збройних сил Росії і Білорусі проходить з 14 по 20 вересня.
Навчання відбуваються на полігонах у Республіці Білорусь, а також у Калінінградській, Ленінградській і Псковській областях РФ.
18 вересня маневри на полігоні “Лузький” у Ленінградській області відвідав президент Росії Володимир Путін.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.