На тлі маневрів у Білорусі авіація ЗСУ на Волині тренувалася бомбардувати наземні цілі

 

У рамках масштабних стратегічних командно-штабних навчань ЗСУ “Непохитна стійкість-2017” екіпажі авіації Повітряних сил відпрацьовували зокрема бомбардування заданих територій.

Як інформує “Волинь пост”, 14 вересня на полігон “Повурськ” прилітали бойові літаки із Луцького аеродрому, аби відпрацювати низку цілей.

У рамках навчань пілоти не знали заздалегідь, куди доведеться летіти та які цілі вражати, адже бойова авіація приведена до готовності на низці аеродромів. За штурвалами перевіряли вміння і досвідчених пілотів, які зокрема, є учасниками АТО, і «молоді» – курсантів старших курсів авіаційного факультету Харківського національного університету ПС.

Відтак, отримавши завдання, спочатку рухався літак-розвідник, після якого до справи бралася бойова авіація – літаки скидали бомби та стріляли із ракет у визначені цілі. Таким чином, до навчань задіяли літаки Су-24 та Л-39″.

“У рамках цих навчань практично всі бойові частині повітряних сил підіймали у по повітряній тривозі власне для перевірки їх спроможності виконувати завдання за призначенням. Безпосередньо з авіаційних військових аеродромів завдання виконували екіпажі бомбардувальної авіації по визначених мішенях на зазначеному полігоні”, – розповів керівник прес-центру командування Повітряних сил Збройних сил України Роман Юрчило.

Окрім того, у рамках навчань проводили навчально-методичні збори із резервістами.
Основну увагу присвячували питанням логістичного забезпечення, прийняття особового складу резерву тощо.

Під час стратегічно-командних навчань розгорнули групи інформаційного супроводження військового та цивільного співробітництва. Вони повідомляли місцеве населення про проведення заходів на території авіаційного полігону на Волині. Тож група виїжджала в сусідні села, інформувала про заходи безпеки та проведення авіаційних навчань.

Як інформувала “Новинарня“, ЗСУ проводять навчання “Непохитна стійкість” на тлі масштабних маневрів “Захід-2017” військ Білорусі й Росії на території РБ.
12 вересня Повітряні сили ЗСУ були приведені в бойову готовність.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна