Суд у справі 2 травня: судді звинувачують прокуратуру в затягуванні

 

Колегія Іллічівського міського суду Одеської області, яка розглядає справу щодо масових заворушень 2 травня 2014 року в Одесі, заявила, що представники обвинувачення “безпідставно затягують процес”.

Як передає УНІАН, відповідну ухвалу 1 вересня винесено у зв’язку з тим, що співробітники прокуратури, які представляють держобвинувачення, не з’явилися на засідання .

Зокрема, напередодні до канцелярії суду надійшло письмове повідомлення про хворобу прокурора Оксани Моско.

Суд вважає, що є всі підстави для переходу до дебатів, надання останнього слова обвинуваченим і винесення вироку, однак сторона обвинувачення “безпідставно затягує процес”.

Раніше про хворобу заявила представник обвинувачення Ірина Купріна.

Суд вважає, що повідомлення про хворобу, подані представниками обвинувачення, не підкріплені доказами.

Посилаючись на низку статей КПК, суд заявив, що повідомить генерального прокурора Юрія Луценка про неналежне виконання своїх обов’язків співробітниками прокуратури.

Наступне засідання призначене на понеділок, 4 вересня.

Крім того, член колегії Пилип Журавель заявив про надходження погроз на його адресу від невідомих, які нібито вимагають “прийняття правильного рішення”.

УНІАН також повідомляє, що 29 серпня представник державного обвинувачення заявив про упередженість колегії суддів Іллічівського міськсуду.
Зокрема, під час засідання прокурор заявив відвід суддям у зв’язку з допущенням суддями низки грубих порушень під час судового розгляду. Суд відмовив представнику звинувачення у своєму відводі.

Цього самого дня, до заяви про відвід, Іллічівський суд продовжив термін утримання під вартою на 30 діб п’ятьом фігурантам “справи 2 травня”.

Як писала “Новинарня“, 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинуло 48 осіб, постраждали близько 300.
Почалися зіткнення в центрі міста, де озброєними проросійськими злочинцями були застрелені кілька людей.
Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове Поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якому загинули активісти проросійської спрямованості.
під час розслідування “справа 2 травня” була розділена на дві частини – за подіями в центрі міста та не Куликовому Полі.

Читайте також:
В Одесі у “справі 2 травня” затримали Великого, екс-керівника ДСНС

Після “повішання судді” п’ятьом обвинуваченим у справі 2 травня
в Одесі таки продовжили арешт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна