В Одесі у “справі 2 травня” затримали Великого, екс-керівника ДСНС

 

Нацполіція і співробітники Департаменту карного розшуку затримали в Одесі колишнього першого заступника начальника головного управління ДСНС в Одеській області Руслана Великого у “справі 2 травня”. Про це повідомив перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін.

Він написав у “Фейсбуці”, що Руслан Великий “під час виконання своїх службових обов’язків не вжив заходів до направлення наявних сил і засобів для гасіння пожежі у будинку профспілки під час трагічних подій 2 травня 2014 року в Одесі, коли загинули 42 людини та 125 чоловік отримали тілесні ушкодження різного ступеню важкості”.

Аброськін уточнив, що Великий із 2016 року ухилявся від слідства та перебував у розшуку. Його затримали в ході спецоперації.

“Судом йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою”, – зазначив перший заступник голови НПУ.

Також Аброськін повідомив, що колишній “бос” Великого Володимир Боделан ховається від правоохоронних органів України в тимчасово окупованому Криму, де обіймає посаду “керівника МНС”.

Протягом 2017 року оперативниками поліції затримані чотири особи, які підозрюються у скоєні злочинів 2 травня 2014 року в Одесі, додав Аброськін.

Читайте також:
Фігурант справи 2 травня, екс-міліціонер з Одеси Дмитро Фучеджи
отримав російське громадянство

Як інформувала “Новинарня“, 2 травня 2014 року під час зіткнень між проросійськими і проукраїнськими активістами в Одесі загинули 48 людей і більше 200 постраждали. Першими жертвами протистояння були українські патріоти, яких розстрілювали сепаратисти в районі Грецької площі. Близько 40 осіб померли під час пожежі в Будинку профспілок на Куликовому Полі, де перебували прибічники російських ідей.

Читайте також:
З початку року у “справі 2 травня” в Одесі зроблено більше,
ніж за весь 2016-й, – поліція

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна