Фігурант справи 2 травня, екс-міліціонер з Одеси Дмитро Фучеджи отримав російське громадянство

 

Колишній начальник міліції громадської безпеки Одеси, фігурант “справи 2 травня” Дмитро Фучеджи отримав громадянство Російської Федерації.

Про це йдеться у відповіді генеральної прокуратури РФ на запит Генпрокуратури України.
Інформацію “Громадському ТБ” підтвердив Сергій Горбатюк начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ.

На прохання про допомогу в екстрадиції та затриманні Фучеджи генеральна прокуратура РФ відповіла, що не може цього зробити, оскільки підозрюваний є громадянином Росії.

“Постає питання, чому особа, на яку були покладені функції охорони громадського порядку, під час масових заходів не виконувала свою роботу. Не виконувала роботу, коли супроводжувала агресивно налаштованих громадян, які підтримували Росію, і фактично бездіяльністю спровокувала бійку між проросйськи та проукраїнськи налаштованими активістами, що призвело до стрілянини. І ще питання, чому ця особа отримала пізніше громадянство РФ — це ми і намагаємось з’ясувати”, – сказали слідчі прокуратури, які розслідують дії правоохоронців під час подій 2 травня 2014 року в Одесі.

Читайте також:
Роковини трагедії 2 травня в Одесі: на Куликове Поле
пускають через металодетектори

Колишній заступник начальника Головного управління МВС України в Одеській області, начальник міліції громадської безпеки був відсторонений від роботи через підозру в бездіяльності під час сутичок 2 травня 2014 року в Одесі.
У травні 2014 року був оголошений у розшук. Повідомлялося, що Фучеджи може перебувати у Придністров’ї.

Як інформувала “Новинарня“, 2 травня 2014 року під час зіткнень між проросійськими і проукраїнськими активістами в Одесі загинули 48 людей і більше 200 постраждали. Першими жертвами протистояння були українські патріоти, яких розстрілювали сепаратисти в районі Грецької площі. Близько 40 осіб померли під час пожежі в Будинку профспілок на Куликовому Полі, де перебували прибічники російських ідей.

Читайте також:
З початку року у “справі 2 травня” в Одесі зроблено більше,
ніж за весь 2016-й, – поліція

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна