Після “повішання судді” п’ятьом обвинуваченим у справі 2 травня в Одесі таки продовжили арешт

 

Малиновський районний суд Одеси у п’ятницю, 16 грудня, продовжив ще на 60 діб термін перебування під вартою п’ятьом проросійським активістам, обвинуваченим у справі про події 2 травня 2014 року в Одесі (в частині подій на Грецькій площі).

Згідно з рішенням суду, Максим Сакаулов, Євген Мефедов, Сергій Долженков, Владислав Романюк та Сергій Корчинський залишаться під вартою принаймні до 14 лютого 2017 року, передає “Інтерфакс-Україна“.

Однак суд знову не зміг розглянути справу по суті у зв’язку з відсутністю одного з обвинувачених Сергія Рудика, який був відсутній і на попередніх засіданнях.

odesa-opudalo-suddi

Раніше цього дня пікетувальники повісили на ліхтарі перед будівлею Малиновського райсуду манекен у суддівській мантії, почепивши йому на груди табличку з написом “Він відпускав сепаратистів”.

Як відомо, на початку грудня колегія суддів Малиновського райсуду Одеси змінилася, суд прийняв рішення розпочати розгляд справи про заворушення 2 травня 2014 року в частині подій на Грецькій площі спочатку.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.