Поранену вибухом на День Незалежності тещу Героя України випишуть з осколком у голові, – ЗМІ

 

Тещу Героя України Валерія Чибінєєва, яка отримала поранення внаслідок вибуху в центрі Києва на День Незалежності, за кілька днів можуть виписати з лікарні.

При цьому лікарі досі не можуть витягнути один з уламків, який вразив її в голову, повідомляє “ТСН“.

Теща Чибінєєва досі перебуває в реанімації – її палату охороняє поліція й нікого зі сторонніх туди не пускають. Але найближчим часом лікарі обіцяють не лише перевести пацієнтку в звичайне відділення, а й виписати додому.

“Вона перебуватиме під наглядом нейрохірургів. Операцію [з видалення останнього уламка з голови] будемо робити тільки в тому випадку, якщо осколок загрожуватиме життю. На сьогодні він їй нічим не загрожує”, – пояснив головний лікар 17-ї лікарні Микола Дьомін.

Донька постраждалої, дружина Чибінєєва Оксана, яка також отримала поранення в результаті вибуху, почувається добре – тоді уламок застряг їй у нозі, але його витягли в перший же день.
Як і її чоловік, жінка вважає, що вони з матір’ю стали випадковими мішенями, а не цілеспрямованим об’єктом атаки.

Сюжет ТСН:

Як інформувала “Новинарня“, 24 серпня о 14:06, після закінчення параду Незалежності в Києві, в поліцію надійшло повідомлення про вибух на вулиці Грушевського (неподалік від будівлі Кабінету Міністрів, навпроти Національного художнього музею).

Поранення отримали дві жінки та чоловік – як з’ясувалося згодом, це були теща і дружина учасника АТО Валерія Чибінєєва, а також його побратим – офіцер, екс-командир роти снайперів 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, учасник боїв за Донецький аеропорт, лицар ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Він супроводжував жінок під час прогулянки Києвом, поки сам Валерій перебував на президентському прийомі з нагоди 26-річчя Незалежності.

За свідченнями очевидців, вибухнув невідомий пристрій, який імовірно кинули з Маріїнського парку, розташованого вище рівня вулиці.

Вибух відбувся в повітрі, приблизно на висоті людського зросту. За словами волонтерів, які спілкувалися з потерпілими, вибухнула граната РГД-5.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 15 ч. 2 ст. 115 (“замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Граната, яка уразила родичів Героя України Чибінєєва,
призначалася для авто з військовими, – Луценко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна