Граната, яка уразила родичів Героя України Чибінєєва, призначалася для авто з військовими, – Луценко

 

Ціллю зловмисників, які кинули гранату 24 серпня на вулиці Грушевського, був автомобіль з українськими військовими.

Про це журналістам 25 серпня розповів генеральний прокурор Юрій Луценко, передає “Еспресо.TV“.

Він додав, що у кримінальному провадженні вже є підозрювані.

За словами генпрокурора, вибуховий пристрій кинули в машину з бійцями Збройних сил України, але він відскочив, поранивши вибухом цивільних.

Луценко уточнив, що з 28 серпня в цього провадження буде “правильна класифікація”.

Герой України, командир роти снайперів 79 одшбр Валерій Чибінєєв, чиї теща, дружина і друг постраждали внаслідок вибуху, вважає, що його близькі стали випадковою мішенню.

“Я думаю, що це випадковість, і так сталося, що саме мої рідні проходили [по вулиці в місці вибуху гранати]. Я не думаю, що хтось полював на родину. Рідні в Києві перший раз, вони просто прогулювалися, дивилися визначні місця”, – сказав капітан ЗСУ Чибінєєв у коментарі “Громадському ТБ“.

Військовий повідомив, що лікарі вийняли уламки з ноги в його дружини, у тещі — з руки та шиї.
“Це були алюмінієві осколки, я приблизно здогадуюся з чого це, але офіційно це з’ясують слідчі”, – сказав він.

“Дружина шокована, вона в загальній палаті, у тещі стабільний стан. Думаю, що все буде нормально. У друга теж стан стабільний, він в іншій лікарні”, – зазначив Чибінєєв.

Читайте також:
Президент нагородив нацгвардійця Добровольського,
який після вибуху врятував тещу Героя України Чибінєєва

Як інформувала “Новинарня“, 24 серпня о 14:06, після закінчення параду Незалежності в Києві, в поліцію надійшло повідомлення про вибух на вулиці Грушевського (неподалік від будівлі Кабінету Міністрів, навпроти Національного художнього музею).
Спершу ішлося про двох поранених – чоловіка й жінку, невдовзі речниця ГУ НП в Києві Оксана Блищик заявила, що троє осіб отримали тілесні ушкодження (дві жінки та чоловік).

На місці події одразу після вибуху: першу допомогу пораненим надали бійці Нацгвардії, які проїздили поруч.

За свідченнями очевидців, вибухнув невідомий пристрій, який імовірно кинули з Маріїнського парку, розташованого вище рівня вулиці.

Вибух відбувся в повітрі, приблизно на висоті людського зросту. За словами волонтерів, які спілкувалися з потерпілими, вибухнула граната РГД-5.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 15 ч. 2 ст. 115 (“замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”) Кримінального кодексу України.

Як стало відомо, поранення в голову отримала зокрема теща учасника АТО Валерія Чибінєєва, вона залишається у стабільно важкому стані.
Інший потерпілий – ветеран АТО, офіцер, колишній боєць ВДВ (звільнений у запас), екс-командир роти снайперів 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, учасник боїв за Донецький аеропорт, лицар ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Валерій Чибінєв – військовослужбовець Збройних сил України, капітан, командир роти снайперів 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ВДВ, учасник боїв в авдіївській промзоні. Уродженець Бердянська.
У 2016 році він був нагороджений “Золотою зіркою” Героя України на Майдані Незалежності перед парадом на честь 25-річчя Незалежності.

За даними ЗМІ, він був запрошений також на президентський прийом з нагоди 26-річчя Незалежності. В цей час дружина й теща, які приїхали з Валерієм, гуляли по Києву, їх супроводжував побратим Героя.

Читайте також:
“Будь як Валера!” Бердянськ заполонила патріотична реклама
з Героєм України Чибінєєвим

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна