Поранений Осмаєв уже вийшов із лікарні і каже, що замах на нього санкціонував Путін

 

Чеченський учасник АТО, екс-командир міжнародного батальйону імені Джохара Дудаєва Адам Осмаєв після невдалого замаху на нього в Києві 1 червня вже виписаний із лікарні. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на Еспресо.TV.

В інтерв’ю телеканалу 8 червня Осмаєв назвав імовірним замовником замаху на себе президента Росії Володимира Путіна.

“Звісно, це наш противник – східний сусід. Там вертикаль влади, та санкцію на все дає одна людина – це Путін. Виконавці можуть бути якісь різні. Його люди, або ще якісь. Але там все робиться погоджено і з санкції”, – сказав Осмаєв.

Даючи коментар на камеру, він був вбраний у вишиванку червоним по чорному і стояв на вулиці. Поруч із ним була дружина Аміна Окуєва, котра врятувала чоловіка, відкривши вогонь по нападнику у відповідь.

Невдалий кілер Артур Денісултанов-Курмакаєв був занадто самовпевненим під час спроби замаху, розповів Адам Осмаєв.

Відповідаючи на запитання стосовно того, чому кілеру не вдалося зробити чіткий постріл для остаточного вбивства, він зауважив, що “це воля Всевишнього”.

“Були якісь нюанси. Він був надто самовпевненим і хотів це зробити занадто театрально, це йому завадило. Він, можливо, й професіонал, але занадто самовпевнено хотів це зробити”, – наголосив Осмаєв.

Нагадаємо, напад на чеченця Осмаєва і його дружину, громадянку України, учасницю АТО Аміну Окуєву стався надвечір 1 червня на Подолі. Чоловік, який назвався французьким журналістом Алексом Вернером, завчасно домовився із подружжям про зустріч для інтерв’ю. Це була четверта їхня зустріч. Коли вони сіли в автомобіль, зловмисник дістав із коробки пістолет “глок” і двічі вистрілив у груди Адаму Осмаєву. У відповідь Аміна Окуєва зі свого нагородного пістолета Макарова зробила кілька пострілів у нападника. Обох чоловіків доправили до лікарні з пораненнями. Окуєва не постраждала.

За даними ЗМІ, нападник – громадянин РФ, пітерський бандит, чеченець Артур Денісултанов-Курмакаєв на прізвисько “Динго”, який раніше вбив Умара Ісраїлова – екс-охоронця президента Чечні Рамзана Кадирова, що виявився “відступником”.

Суд заарештував підозрюваного в замаху на 2 місяці.

Читайте також:
Хто стріляв?
Велика історія про те, як чеченського добровольця Осмаєва на Подолі намагався убити особистий кілер Кадирова з чотирма прізвищами і контактами у Шустера

У лютому 2015 року Осмаєв в АТО став новим командиром батальйону імені Джохара Дудаєва після загибелі Іси Мунаєва. Аміна Окуєва, медик за освітою, є прес-секретарем батальйону та воювала в АТО.

Читайте також:
Стан пораненого чеченського добровольця Адама Омаєва важкий, але стабільний, – Окуєва

Адам Осмаєв, у якого стріляв чеченський кілер, обіцяє скоро знову бути в строю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна