Підозрюваного в замаху на Осмаєва й Окуєву судитимуть присяжні

 

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт відносно Артура Крінарі (Денісултанова), який 1 червня 2017 року вчинив перший (невдалий) замах на вбивство Адама Осмаєва та Аміну Окуєву. Про це повідомила прес-служба прокуратури столиці.

58-річному громадянину Росії інкримінується вчинення злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України (замах на вбивство).

31 травня у Подільському районному суді Києва було проведено підготовче судове засідання, за результатами якого обвинувальний акт призначено до розгляду по суті судом присяжних.

Судом продовжено строк тримання під вартою обвинуваченому ще на два місяці.

Наступне засідання відбудеться 5 червня.

Як писала “Новинарня“, напад на чеченця Адама Осмаєва і його дружину, громадянку України, учасницю АТО Аміну Окуєву стався надвечір 1 червня на Подолі.
Пізніше стало відомо: чоловік, який назвався французьким журналістом Алексом Вернером, завчасно домовився із подружжям про зустріч для інтерв’ю. Це була четверта їхня зустріч. Коли вони сіли в автомобіль, зловмисник дістав із коробки пістолет “глок” і двічі вистрілив у груди Осмаєву. У відповідь Окуєва зі свого нагородного пістолета Макарова, отриманого від МВС, зробила кілька пострілів у нападника. Обох чоловіків доправили до лікарні з пораненнями. Окуєва не постраждала.

За даними ЗМІ, нападник – громадянин РФ, пітерський бандит, чеченець Артур Денісултанов-Курмакаєв на прізвисько “Динго”, який раніше вбив Умара Ісраїлова – екс-охоронця президента Чечні Рамзана Кадирова (за те, що той виявився “відступником”).

При собі нападник мав закордонний паспорт громадянина України на ім’я Олександр Дакар, виданий в Одесі.

Читайте також:
Хто стріляв? Велика історія про те, як чеченського добровольця Осмаєва
на Подолі намагався убити особистий кілер Кадирова з чотирма прізвищами
і контактами у Шустера

Як зауважує зараз “Радіо Свобода”, Артур Денісултанов був ідентифікований по фотографіях у ЗМІ, але його особа досі не підтверджена юридично. Хоча сам він у коментарі “Кавказ. Реалії” визнав, що є Денісултановим.

Його український адвокат Олексій Дрюк називає свого підзахисного Артур Карінарі – це прізвище Денисултанов носив на момент приїзду в Україну в 2015 році.

У судовому реєстрі чоловік проходить під подвійним прізвищем – Крінарі (Денісултанов).

Аміна Окуєва, яка стріляла в Денісултанова для самозахисту, загинула 30 жовтня 2017 року в Київській області в результаті обстрілу невідомими машини, якою керував Адам Осмаєв. У цьому замаху Осмаєв залишився живим.

Читайте також:
Денісултанов, підозрюваний у замаху на Осмаєва й Окуєву, розраховує на обмін в РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна