Канада готується відкрити Україні свій ринок зброї

 

Наступним кроком у розвитку співпраці в оборонній сфері між Канадою та Україною стане відкриття ринку зброї. Про це заявив канадський міністр оборони Харджит Саджан в ході візиту до Оттави глави МОУ України Степана Полторака, передає “Укрінформ“.

“Відносини між Канадою та Україною є унікальними. Підписання оборонної угоди дозволить нам мати набагато ґрунтовніші та предметніші дискусії з різних тем. Тож внесення України до Автоматичного контрольного списку країн по вогнепальній зброї стане наступним кроком”, – сказав Саджан.

Водночас він не уточнив, коли саме Україна зможе купувати канадську зброю.

“Ми завжди намагаємося рухатися уперед якомога швидше. Ми тісно співпрацювали, аби домовитися про оборонну угоду якнайшвидше, і продовжуватимемо далі працювати спільно”, – зазначив міністр оборони Канади.

За його словами, підписання оборонної угоди є “дуже важливим кроком перед тим, як ми дійдемо до Автоматичного контрольного списку”.

Цей список (Automatic Firearms Country Control List) визначає країни, до яких Канада дозволяє своїм внутрішнім виробникам постачати зброю. Наразі до нього включені 35 країн, серед яких Ботсвана, Росія, Саудівська Аравія та Колумбія, але немає України.

Делегація Міністерства оборони України порушує питання поставок зброї з Канади, визнав міністр оборони Степан Полторак.

“Це є предметом наших перемовин у подальшому на основі того договору, який ми підписали”, – зазначив генерал Полторак.

Він нагадав, що після початку російської агресії Україна звернулася до багатьох країн світу із запитами про надання різноманітного оснащення, у тому числі оборонних озброєнь.

“Для нас це дуже важливе питання, враховуючи наш чіткий план щодо набуття спроможності вступу до НАТО до кінця 2020 року. Але у той же час ми із розумінням ставимося до рішення усіх країн щодо співпраці в наданні нам оборонної зброї”, – зазначив генерал армії України Полторак.

Як інформувала “Новинарня“, в понеділок, 3 квітня, в Оттаві було підписано “Домовленості про оборонне співробітництво між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони Канади та ЗС Канади”.
Цей документ є одним із міжвідомчих договорів, необхідних для відкриття Україні доступу до канадського ринку зброї.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна