Полторак в Оттаві: Україна й Канада підписали оборонну угоду

 

Міністри оборони України Степан Полторак та Канади Харджит Сінгх Сейджан підписали угоду про оборонне співробітництво між двома міністерствами. Церемонія відбулася в понеділок, 3 квітня, в Оттаві, де глава МОУ перебуває з візитом.

Перед підписанням документа генерал армії Полторак наголосив, що його візит до Канади є історичним, тому що за 25 років дипломатичних відносин візит міністра оборони України до цієї країни відбувається вперше.
“Історичним він є і тому, що сьогодні ми підписуємо надзвичайно важливий документ для України: договір про співпрацю між оборонними відомствами Канади і України”, – зазначив український міністр.

Також Полторак подякував усім канадським урядам, які допомагали Україні з початку агресії Російської Федерації.

“У нас на сьогодні склався надзвичайно конструктивний діалог і співпраця зі збройними силами Канади. Дуже ефективно працює місія з підготовки військових в Україні. Ми задоволені її роботою і якістю підготовки наших військових”, – заявив Степан Полторак.

За його словами, надзвичайно важливою є нарадча допомога Канади щодо реформування Збройних сил і Міністерства оборони України.

“Але я думаю, що це тільки початок нашої великої дружби і розширення наших можливостей. Підписання [угоди] надасть нам можливість розширити нашу співпрацю, зробити цю співпрацю більш конструктивною і корисною як для України, так і Канади. Дуже сподіваюся на подальше розширення і покращення нашого співробітництва”, – зазначив глава оборонного відомства України.

“Цей документ важливий для військової співпраці та сприятиме налагодженню практичних контактів із представниками оборонної промисловості Канади. Це дозволить покращити забезпечення ЗС України сучасною військовою технікою та озброєнням”, – передає слова Полторака прес-служба МОУ.

Своєю чергою Харджит Сінгх Сейджан заявив: “Угода дозволить нам тісніше співпрацювати в питаннях спільної безпеки та щодо занепокоєнь у секторі оборони, а також краще підтримувати один одного”.
За його словами, підписання оборонної угоди демонструє, як рішуче Канада налаштована підтримувати євроатлантичну безпеку, і доводить непохитну підтримку України.

Також він нагадав про продовження терміну для тренування представників Збройних сил України в рамках операції операції Operation Unifier до 2019 року.

“Ми усвідомлюємо, що подальше протистояння агресії РФ неможливе без переоснащення армії сучасними зразками зброї оборонного характеру та військової техніки”, — наголосив Степан Полторак.

Нагадаємо, у 2016 році канадський міністр оборони сикхського походження Харджит Сінгх Сейджан перебував з візитом в Україні та відвідав Яворівський полігон.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна