Порошенко розпорядився краще рекламувати НАТО: будуть підручники, окремий сайт і свято

 

Президент Петро Порошенко підписав указ “Про Концепцію вдосконалення інформування громадськості про співробітництво України з НАТО на період 2017-2020 років”. У рамках її реалізації має бути забезпечено функціонування тематичного веб-порталу “Україна – НАТО”, а також та видання підручників і навчальних посібників з питань євроатлантичної інтеграції.
Про це повідомляє прес-служба президента України.

У документі сказано, що Україна вибудовує нові підходи до забезпечення національної безпеки, виходячи з довгострокової мети приєднання до загальноєвропейської системи колективної безпеки, основою якої є НАТО.

З цією метою держава буде здійснювати інтеграцію в європейський політичний, економічний, правовий простір з метою набуття членства в Європейському Союзі, а також поглиблювати співпрацю з Північноатлантичним альянсом з метою досягнення критеріїв, необхідних для членства в цій організації.
Крім іншого, й деться про використання потенціалу та практичної допомоги держав-членів НАТО у підвищенні обороноздатності нашої держави для протидії агресії Російської Федерації.

Затверджена концепція спрямована на підвищення рівня підтримки громадськістю державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції та рівня довіри громадян України до НАТО як ключової інституції у зміцненні міжнародної безпеки.

Реалізація концепції має забезпечити якісне інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України шляхом роз’яснення основ, принципів, політики та діяльності НАТО, змісту і принципів взаємодії України з НАТО, ролі НАТО у зміцненні міжнародної стабільності і безпеки тощо.
Пропонується проведення на постійній основі брифінгів з актуальних поточних питань співпраці з НАТО, конференцій, “круглих столів”, семінарів, інформаційних заходів на тему євроатлантичної інтеграції України, днів євроатлантичного партнерства та тижнів НАТО, створення теле- і радіопрограм з роз’ясненням державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції, підготовка та видання аналітичних матеріалів та ін.

В указі міститься навіть пропозиція почати святкування щорічно 9 липня річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору.

Згідно з указом, Кабінет Міністрів у місячний термін повинен розробити та затвердити план заходів з реалізації Концепції на поточний рік, а до 15 грудня кожного року уряд має затвердити план заходів з реалізації Концепції на наступний рік.
На уряд покладається також координація діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади з реалізації поставлених завдань.

Нагадаємо, нещодавно Петро Порошенко висловив намір провести в Україні референдум щодо вступу до НАТО.

Читайте також:
Референдум щодо членства в НАТО: стратегічна перспектива
чи інструмент тактичної політичної гри?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.