Роковини кримського референдуму: Захарченко зламав ліжко, святкуючи. ФОТО

У четвер, 16 березня, в окупованому Криму почалися урочистості з нагоди третіх роковин проведення незаконного референдуму, після якого півострів був анексований Росією. Як інформує “Новинарня“, в Сімферополі відбувся святковий мітинг та демонстрація проросійських сил.

“Уздовж вулиць, по яких пройшла колона, по обидва боки вишикувалася живий ланцюг городян з квітами і повітряними кулями. Учасники ходи скандували: «Крим з Росією назавжди!», «Ми завжди єдині!». Потім біля стін парламенту республіки під девізом «Крим – територія миру» пройшов мітинг”, – ідеться в повідомленні колаборантської газети “Кримська правда”.

У заходах, крім самопроголошених керівників Криму, беруть участь ватажки так званих “ДНР” і “ЛНР” Олександр Захарченко й Ігор Плотницький.

Під час спілкування з місцевими журналістами керівник бойовиків Донеччини Захарченко заявив, що зламав ліжко, святкуючи анексію Криму Росією.

“Скажу вам чесно, я затамувавши подих стежив за кримським референдумом. Коли він відбувся, я стрибав на ліжку хвилин десять. Чесно сказати, зламав його. Але, саме в цей момент я розумів, що ми перемогли”, – цитують Захарченка “Новости Крыма”.

“Я впевнений, що ніхто не зламає Росію. У Росії є Крим, Донбас, Севастополь, Астрахань. Ми разом, ми перемогли!” – сказав ватажок “ДНР”.

Крім того, Захарченко на урочистих зборах заявив, що розраховує на початок поставок на Донбас кримських фруктів і овочів.
“Наші винороби вже зараз домовляються про постачання вашого вина”, – додав ватажок “ДНР”.

Зазначається, що 17 березня в Лівадійському палаці за участі Захарченка, Плотницького та незаконно обраних депутатів парламенту РФ від Криму відбудеться установче засідання так званого “інтеграційного комітету «Росія – Донбас»“.

За словами політика-колабораціоніста з Криму Андрія Козенка, “інтеграційний комітет «Росія-Донбас» буде націлений на посилення процесу гуманітарної, соціальної, культурної інтеграції Донбасу і Російської Федерації”.

Згідно з анонсом, у засіданні візьме участь так зване “керівництво Республіки Крим”; буде затверджений план роботи на 2017 рік.

Тим часом Міжнародний дитячий центр “Артек” відзначив річницю так званоъ “кримської весни” символічним “дитячим референдумом”.

Як повідомила прес-служба МДЦ, “голосування” пройшло 16 березня в усіх дитячих таборах “Артеку”. Там були обладнані зали для голосування з урнами й зонами заповнення бюлетенів.

“У “референдумі” взяли участь понад 1,5 тис. дітей з усіх регіонів Росії. Символізм акції полягає в тому, що діти з різних регіонів, зібравшись на кримській землі в “Артеку”, від імені всієї країни підтверджують історичне рішення про возз’єднання”, – відзначили в прес-службі закладу, незаконно націоналізованого Росією.

Водночас кримські сайти інформують, що “святкування референдуму почалося з аварійного відключення електропостачання”.

О 6:25 ранку через спрацювання автоматики відбулося аварійне відключення кабельно-повітряної лінії 220 кВ “Тамань-Кафа”. Енергопостачання відновилося через годину, о 7:24.

Внаслідок цього без електроенергії залишалися 593 тисяч осіб – було частково було знеструмлено Ленінський, Радянський, Нижньогірський, Кіровський, Білогірський, Жовтневий, Джанкойський, Бахчисарайський, Первомайський, Роздольненський, Сакський, Сімферопольський райони, міста Сімферополь, Керч, Феодосія та Севастополь.

Читайте також:
Поклонська запросила українських політиків до Криму “налагодити дипвідносини”

Європарламент ухвалив резолюцію
до третіх роковин “референдуму” в Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна