Волонтерам заборонили в’їзд до зони АТО на Донеччині. ОНОВЛЕНО

 

На блокпосту біля Слов’янська в Донецькій області волонтерам заборонили в’їзд до зони АТО. За новими вимогами, правоохоронці хочуть, щоб до волонтерів приїхали представники військової частини, якій надається допомога.
Про це в соцмережі повідомив волонтер, комерційний директор круїзної компанії Юрій Тира.

Його машину зупинили о 07:00 на трасі Харків-Ростов-на-Дону, на повороті на Слов’янськ.

Тира передає слова силовиків: “Нехай за вами ваші військові приїжджають, тепер так буде, – сказали на блокпості. – Вчора ваші з Полтави добу а нас чекали. Доки за ними з Щастя вояки приїхали”.

При цьому волонтер зазначає: “І пофіг, що реанімобіль женемо на Авдіївську промку, пофіг, що до неї 120 кілометрів, пофіг, що комбат взяв трубку і тлом нашої короткої бесіди став шум бою. Та й пофіг, що саму машину розмитнювали через Мінсоцполітики два місяці, та й пофіг, що Міністерство оборони за три роки не закупило жодної “швидкої”. Просто начальник місцевої слов’янської поліції Альошин видав усне розпорядження нікого не пускати”.

Факт дії нового наказу підтвердив також письменник і волонтер Сергій Жадан.

Близько 11-ї години в понеділок, 13 березня, він написав у “Фейсбуці”: “Стоїмо на блокпосту в Слов’янську з групою музикантів. Маємо сьогодні два виступи перед військовими. Не пропускають. Посилаються на якийсь новий наказ. Припускаю, що не пропускають через блокаду”.

“Питання до представників влади та силових структур: з ким ви тепер боретесь? З волонтерами?
Сподіваюсь, що концерти все таки відіграємо”, – зазначив Жадан.

ОНОВОЛЕНО. “Обмеження тимчасові”. Поліція Донеччини дала пояснення і пропустила в зону АТО волонтерів із Жаданом




Нагадаємо, минулого тижня в зоні АТО зазнали поранень двоє волонтерів із Житомирщини, також були викрадені троє цивільних у камуфляжі.

Поліція Донецької й Луганської областей перейшла на посилений режим роботи.
У регіоні триває й розширюється акція з “блокади торгівлі з окупантами”.

При цьому керівник ГУ Нацполіції Донеччини В’ячеслав Аброськін прийняв неоднозначне рішення не допускати в область осіб з офіційно зареєстрованою власною вогнепальною зброєю.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна