Аброськін дав задній хід щодо заборони ввезення мисливської зброї на Донеччину

 

Поліція Донеччини не заборонила ввезення мисливської вогнепальної зброї на територію області, а роз’яснила те, що їхати з такою зброєю не бажано.
Як передає “Новинарня“, про це у коментарі УНН повідомив начальник ГУ Нацполіції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

Також він уточнив, що поліція відбиратиме мисливську вогнепальну зброю в учасників торгової блокади ОРДЛО у випадку порушення правил зберігання та перевезення таких стволів.

“Ми її не можемо відбирати. Якщо вона у них знаходиться офіційно, ми їх попереджуємо. І до блокувальників будуть такі самі дії. Якщо вони порушують правила зберігання, перевезення вогнепальної зброї, призначеної для полювання, звичайно ми її відбираємо”, – пояснив Аброськін.

“Хочу вам сказати, що є визначені правила перевезення цієї зброї. Цей автомат, який стріляє і призначений для полювання, повинен бути у чохлі, його не можна десь покинути. Його бере мисливець, везе його на місце полювання і йде з ним полювати, в лісі, в полі, але ж не в місті, наприклад Бахмуті чи Маріуполі. Через це ми роз’яснили людям, що не треба сюди їхати, в нас немає полювання. І коли вони проїжджають пости наші, ми всім пояснюємо: не потрібно цього робити”, – роз’яснив начальник главку.

Як повідомлял “Новинарня“, 8 березня прес-служба поліції Донецької області повідомила, що, згідно з розпорядженням голови Донецької військово-цивільної адміністрації, на території області до завершення антитерористичної операції заборонено полювання на всі види мисливських тварин. Аби захистити людей від злочинів, пов’язаних з використанням вогнепальної зброї, за вказівкою очільника поліції Донеччини В’ячеслава Аброськіна на територію області забороняється ввезення зброї, навіть якщо є дозвіл на її володіння.

“Штаб блокади торгівлі з окупантами”, у свою чергу, заявив, що такі обмеження є незаконними та виконуватися блокадниками не будуть.

Читайте також:
Парасюк із зареєстрованим з автоматом “виховував” журналіста,
який зняв умови його проживання на блокаді. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна