“Обмеження тимчасові”. Поліція Донеччини пропустила в зону АТО волонтерів із Жаданом

 

Поліція Донецької області заявила, що інформація про недопуск волонтерів у зону АТО не відповідає дійсності, натомість правоохоронці “здійснюють лише посилену перевірку на блокпостах”.
Як передає “Новинарня“, про це інформує відділ комунікації ГУ Нацполіції Донеччини.

“Для в’їзду волонтерів та інших громадян немає жодних перешкод. У рамках контрдиверсійних заходів, введених штабом АТО, поліція здійснює лише посилену перевірку на блокпостах”, – ідеться в повідомленні.

Таким чином ГУ НП відреагувало на інформацію в соцмережах та ЗМІ про те, що 13 березня біля Слов’янська поліціянти заборонили волонтерам в’їзд до зони АТО, натомість хочуть, щоб до волонтерів приїхали представники військової частини, якій надається допомога.

У главку поліції нагадали, що у зв’язку із загостренням ситуації та роботою диверсійних груп противника в регіоні запроваджено посилений режим несення служби.

“З метою безпеки людей, попередження терактів, запобігання провезенню нелегальної зброї поліцейські здійснюють посилені перевірки документів громадян та транспортних засобів”, – заявили в ГУ НП.

“Так, після необхідної процедури Сергій Жадан, з групою музикантів та волонтерів, які мали виступити перед військовими, був пропущений, – повідомляють у поліції й додають: – Звертаємо увагу, що можливі незручності – тимчасові”.

“Поліція робить усе залежне, аби забезпечити безпеку жителів та гостей Донеччини. Закликаємо поставитися до посилених заходів безпеки з розумінням”, – ідеться в повідомленні ГУ НП Донеччини.

Як повідомляла “Новинарня“, минулого тижня в зоні АТО зазнали поранень двоє волонтерів із Житомирщини, також були викрадені троє цивільних у камуфляжі.

Надалі поліція Донецької й Луганської областей перейшла на посилений режим роботи.
У регіоні триває залізнична “блокада торгівлі з окупантами”.

При цьому керівник ГУ Нацполіції Донеччини В’ячеслав Аброськін прийняв неоднозначне рішення не допускати в область осіб з офіційно зареєстрованою власною вогнепальною зброєю.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна