Слідком РФ порушив понад сто справ проти українських військових

 

Слідчий комітет Росії порушив загалом уже понад 100 кримінальних справ про “міжнародні злочини” на Сході України.
Про це заявив керівник Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін на розширеній колегії СК, передає російська агенція ТАСС.

“З 2014 року порушено 102 кримінальних справи, за якими притягаються до кримінальної відповідальності 90 осіб. В основному це військовослужбовці української армії, починаючи з міністра оборони й завершуючи командирами окремих підрозділів, частин, з’єднань, які безпосередньо чинять тяжкі міжнародні злочини”, – сказав російський чиновник.

За словами Бастрикіна, СК РФ проводить розслідування й збирає докази для того, “щоб винні особи понесли справедливу й заслужену відплату”.

“Ми переконані, що рано чи пізно така відповідальність має настати”, – заявив він.

Як відомо, Росія окупувала Крим, також вводила свої регулярні частина на Донбас і підтримує бойовиків дії на сході України, постачаючи їм зброю, військову техніку, при цьому російські командири керують “арміями ДНР і ЛНР”.
До Дня незалежності України торік СК РФ порушив кримінальні справи у відношенні вищого військового керівництва України – міністра оборони Степана Полторака, начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка, колишнього й чинного командувачів Сухопутними військами Анатолія Пушнякова й Сергія Попка, командувача Національною гвардією Юрія Аллерова. Після того Слідком РФ ще не раз порушував справи щодо інших українських військових через обстріли з боку ЗСУ інфраструктури ОРДЛО.
При цьому в Росії не порушено жодної справи щодо бойовиків “ДНР/ЛНР”.

Читайте також:
Муженко: Кримінальна справа в Росії – це визнання моїх заслуг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна