Слідчий комітет країни-агресора порушив кримінальну справу проти Полторака й Муженка

 

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу проти міністра оборони України Степана Полторака та інших представників вищого військового керівництва України.

Як повідомив у День Незалежності України, 24 серпня, офіційний сайт російського відомства, справу порушено за ознаками так званого “злочину”, передбаченого ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни).

“Слідством отримані достатні дані, що протиправні дії щодо цивільного населення відбувалися за наказом вищого військового керівництва України – міністра оборони України Степана Полторака, начальника Генерального штабу Міністерства оборони України Віктора Муженка, колишнього командира Сухопутних військ Збройних сил України Анатолія Пушнякова, чинного командира Сухопутних військ Збройних сил України Сергія Попка, командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова”, – йдеться в повідомленні.

“В даний час проводиться активна робота зі збору доказів. Хід розслідування перебуває на контролі у голови СК Росії”, – додали в Слідчому комітеті.

Згідно з повідомленням, “в рамках розслідування встановлено”, що угода Тристоронньої контактної групи (Україна, “ДНР”, “ЛНР”) про припинення з 15 лютого 2015 року режиму вогню в окремих районах Донецької і Луганської областей, відвід важких озброєнь в минулому періоді 2016 року неодноразово порушувалася українською стороною.

“Зокрема, військовослужбовцями Національної гвардії України і Збройних сил України періодично здійснювалися прицільні артилерійські обстріли об’єктів цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями на зазначених територіях, із застосуванням важких видів озброєння, що мають високі уражаючі властивості”, – стверджують в СК Росії.

“В результаті артилерійських обстрілів частково і повністю зруйновано понад 183 об’єктів цивільної інфраструктури і життєзабезпечення південного сходу України, загинуло 7 цивільних осіб, 74 – заподіяно шкоду здоров’ю різного ступеня тяжкості, в тому числі сімрм неповнолітнім”, – йдеться в повідомленні.

Залишаються незрозумілими підстави, на яких слідком РФ порушив “справу” через дії українського керівництва, нібито вчинені ним на суверенній території України.

Як повідомлялося, в понеділок, 22 серпя, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ повідомила про підозру в організації гібридної війни з Україною 18 російським високопосадовцям та військовим керівникам.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна