Слідком РФ не втомлюється штампувати кримінальні справи за дії ЗС України на Донбасі

 

Слідчий комітет Росії відкрив чергові кримінальні справи щодо українських військових через нібито обстріли з боку ЗСУ населених пунктів на окупованій бойовиками території Луганщини та застосування заборонених методів ведення війни. Про це повідомляється на сайті СК РФ.

Як стверджує слідком, ще 14 та 24 січня 2017 року українські військові нібито обстріляли з 122-мм артилерії Кадіївка (колишній Стаханов) і Голубівка (Кіровськ).

“В результаті загинули два мирних жителя. Серйозні пошкодження заподіяні будівлі Кіровської центральної міської багатопрофільної лікарні”, – йдеться в повідомленні.

Також країна-агресор звинувачує Збройні сили України і Нацгвардію в обстрілі з важких видів озброєння об’єктів цивільної інфраструктури в ОРДО – Ясинуватій, Докучаєвську, а також Новоазовському районі Донецької області 16-26 лютого.

Кримінальні справи порушено за ч. 1 ст. 356 КК РФ.

Як писала “Новинарня“, попереднього разу слідком РФ порушував справу проти української армії 17 лютого.

Це не перші факти порушення в Росії кримінальних справ проти військових ЗС України за їхні дії в України. При цьому слідком РФ не порушував справ щодо бойовиків “ДНР” і “ЛНР”.
При тому що, навіть за подіями кінця січня – початку лютого 2017 року, існує багато відеозаписів, на яких видно, що реактивні системи залпового вогню БМ-21 “Град” стріляють в бік Авдіївки із житлових районів міста Донецьк.

Натомість 7 лютого СК РФ оголосив про чергову порушену справу проти українських військових.
Перед тим у серпні 2016 року Слідчий комітет Росії заявляв про порушення кримінальних справ проти воєначальників української армії, які нібито проводили артилерійські обстріли об’єктів цивільної інфраструктури та населення на південному сході України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.