Полторак наказав перевірити скандальні вибори Громради Міністерства оборони

 

Міністр оборони Степан Полторак розпорядився провести ретельну перевірку щодо обставин скандального переобрання Громадської ради при МОУ, яке відбулося на засіданні ініціативної групи в п’ятницю, 24 лютого.

Як писала “Новинарня“, на збори не були запрошені (або не повідомлені про час зібрання) дієві громадські й волонтерські організації, які в останні три роки активно сприяють посиленню та реформуванню Збройних сил України. Натомість до органу, що мав ба провадити громадський контроль над діяльністю міністерства, обралися фіктивні ГО та наближені до відомства особи.
Це спричинило демарш присутніх на зборах авторитетних волонтерів та розголос у ЗМІ й соцмережах.

“У зв’язку із резонансом у суспільстві, викликаним виборами нового складу Громадської ради Міністерства оборони України, прийнято рішення провести спільну ретельну перевірку усіх документів щодо організації та проведення даних виборів.
За результатом перевірки будуть прийняті рішення відповідно до законодавства України”, – зазначено на фейсбук-сторінці генерала армії надвечір 24 лютого Полторака.

Також до Міністерства юстиції України буде спрямовано відповідний запит щодо офіційного роз’яснення окремих положень та норм постанови Кабміну “Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики”, повідомив міністр.

“Міністерство оборони зацікавлене у якісному громадському контролі та формуванні складу Громадської ради прозоро, відкрито та публічно”, – заявив міністр Степан Полторак.


“Здобули. Тимчасово. А поки перевірятимуть – пройдемся по тих, кого вони там (у Громаську раду) сьогодні наобирали. Від пустишок і статиста до русодрочерів і криміналітету. Далі буде”, – прокоментував заяву міністра волонтер Роман Балан “Сініцин” із фонду “Народний тил”, який був присутній на зборах ініціативної групи Громради та пішов на знак протесту.

Читайте більше про конфлікт навколо Громради МОУ:
У Міноборони сформували кишенькову Громадську раду.
Волонтери влаштували демарш

Тимчук: Слід розігнати Громадську раду при МОУ, яка була ще співучасником Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна