СБУ прозвітувала про число викритих і засуджених “сепарів” із соцмереж

 

Служба безпеки України прозвітувала про свою протидію антиукраїнській пропаганді у соціальних мережах в інтернеті.

“Останнім часом оперативники спецслужби зареєстрували 30 кримінальних проваджень проти власників або адміністраторів спільнот у соціальних мережах, які поширювали заклики до повалення конституційного ладу, масових заворушень та інших протиправних вчинків. 17 [таким] зловмисникам повідомлено про підозру”, – інформує прес-центр СБУ 12 лютого.

За даними спецслужби, суди різних інстанцій винесли 13 обвинувальних вироків за дії, спрямовані на:

  • насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу;
  • захоплення державної влади;
  • посягання на територіальну цілісність і недоторканість України;
  • створення терористичної групи чи терористичної організації.

“Так, Святошинський районний суд Києва засудив 42-річну мешканку столиці за поширення матеріалів із закликами до зміни територіальних меж України. Оперативники спецслужби затримали прихильницю «Новоросії» на початку вересня минулого року”, – зазначають в СБУ.

Відомство не повідомляє про вирок киянці.

Однак, з’ясувала “Новинарня“, відповідно до результатів пошуку в Єдиному державному реєстрі судових рішень, ідеться вочевидь про вирок Святошинського райсуду від 16 грудня 2016 року щодо “уродженки м.Києва, громадянки України, освіта середньо-спеціальна, не заміжня, офіційно не працює”, який виніс суддя Андрій Скорін (справа №759/16882/16-к, категорія: кримінальні справи; злочини проти основ національної безпеки України; посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Відповідно до вироку, було затверджено угоду від 29 листопада 2016 року про визнання винуватості між прокурором Волик В.А. та обвинуваченою.
Киянці призначили покарання:

  • за ст.109 ч.2 КК України (в редакції Закону від 23.02.2014р. №767-VII) у виді 3 (трьох) років позбавлення волі;
  • за 110 ч.1 КК України (в редакції закону від 08.04.2014р. №1183- VII) у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі;
  • за ст.110 ч.2 КК України у виді 5 (п’яти) років позбавлення волі;
  • за ст.295 КК України (в редакції Закону від 23.02.2014р. №767- VII) КК України у виді штрафу в розмірі 850 гривень (50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян).

Шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим призначено остаточне покарання у виді 5 (п’яти) років позбавлення волі та штраф 850 грн.

Однак, на підставі ст.75 КК України, засуджену звільнили від відбуття покарання з випробуванням, встановивши їй іспитовий строк 3 (три) роки.

Читайте також:
Адміністраторка “сепарських” соцмереж у Львові збирала гроші на “ДНР/ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна