Адміністраторка “сепарських” соцмереж у Львові збирала гроші на “ДНР/ЛНР”

 

Ще одну адміністраторку проросійських спільнот у соцмережах викрили у Львові співробітники Служби безпеки України.

Зловмисниця створила фейкові акаунти та адмініструвала групи антиукраїнської спрямованості, де розповсюджувались матеріали, що дискредитують Українську державу, пропагують створення т.зв. “Новоросії”.

Окрім того жінка організовувала збір фінансової допомоги бойовикам т.зв. “ДНР/ЛНР”. Також поплічниця сепаратистів збирала та передавала російським модераторам дані про суспільно-політичну та соціальну ситуацію на Львівщині, займалася блокуванням проукраїнських спільнот та користувачів у російських соцмережах, повідомляє прес-центр СБУ.

Під час обшуків співробітники спецслужби вилучили комп’ютерну техніку із доказами її протиправної діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії.

Читайте про подібне викриття минулого року:
Львівська прикордонниця виявилася адміністратором
“сепарських” груп у соцмережах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна