Порошенко засудив і нардепа-хулігана Гончаренка, і позицію посла ФРН

 

Президент Петро Порошенко заявив, що проведення виборів на території України, які окуповані іноземними військами, є неможливим і неприйнятним.
Про це передає “Новинарня” в четвер, 9 лютого, з посиланням на прес-службу АП.

Проведення виборів на окупованій території за присутності окупаційних іноземних військ є твердо та абсолютно неможливим”, – сказав Порошенко, відповідаючи на запитання щодо заяви Надзвичайного і повноважного посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля.

Президент наголосив, що не можна порівнювати окупацію Сходу України російською армією і ситуацію в НДР 1990 року.

“Одна справа, коли іноземні війська присутні за згодою держави, що приймає. Можна провести паралелі з російською базою в Севастополі – ми багато разів проводили вибори, коли російські війська з дозволу України були присутні на базі в Севастополі. І абсолютно неприйнятно, коли окупаційні війська спробують просунути проведення виборів під дулами автоматів”, – підкреслив Петро Порошенко.

Президент вкотре наголосив, що незаконний референдум в Криму, який проводився за присутності десятків тисяч військ РФ, не відповідає законодавству і є неприйнятним.

“Так само неможливим ми вважаємо проведення виборів за присутності військ. Однією з умов є безпековий компонент, який є в середині «дорожньої карти» із врегулювання ситуації з російською агресією. І виведення російських військ є абсолютно необхідною умовою”, – підкреслив Порошенко.

Глава держави також засудив дії народного депутата від БПП Олексія Гончаренка біля посольства Німеччини в Україні, де той обмалював шматок Берлінського муру.

“Разом з тим є абсолютно неприйнятною подібна поведінка народного депутата. Це є його приватною позицією. Вона була засуджена, наскільки мені відомо, фракцією і не відображає позицію політичної сили”, – зазначив президент України.

Читайте також:
Посол Німеччини пояснив, що мав на увазі своєю заявою
про вибори з окупантами на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна