Некоректні заяви від посла Німеччини звучать не вперше. Його викликали в МЗС

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін прокоментував пропозицію німецького посла Ернста Райхеля провести вибори на Донбасі за присутності російських військ.

“Два виборчих фарси під дулами російських автоматів – маємо дві окупаційні влади в окупованому Криму і на Донбасі. Фарсів досить!” – написав Клімкін у “Твіттері” надвечір 7 лютого.

Перед цим стало відомо, що МЗС України запросило посла ФРН для пояснень через його заяви щодо врегулювання на Донбасі.
Це підтвердила керівник прес-служби міністерства Олена Ващенко.
Вона не уточнила, яке саме з висловлювань посла стане предметом його спілкування з керівництвом МЗС.

Водночас джерела “Європейської правди” у дипломатичному відомстві зазначили, що з послом доручено зустрітися директору політичного департаменту Олексію Макєєву й у вівторок надвечір посол уже відбув на зустріч в МЗС.

Один зі співрозмовників “ЄП” в дипломатичній службі сказав, що йдеться про низку запитань до німецького дипломата щодо його некоректних висловлювань, які розходяться з публічною позицією Берліна і звучать від Ернста Райхеля не вперше.

Зокрема, в грудні на конференції “Аудит зовнішньої політики України” відбулася його публічна суперечка із заступником міністра закордонних справ Вадимом Пристайком після того, як посол заявив, що Україні не потрібен аналог “плану Маршалла”. Також від Райхеля і раніше лунали заяви про можливість проведення виборів на Донбасі ще за збереження російського контролю над окремими районами Донецької і Луганської областей.

Як інформувала “Новинарня“, тепер в опублікованому у вівторок в інтерв’ю “РБК-Україні” посол ФРН заявив, що вибори в ОРДЛО можна провести і за присутності російських військ, що Києву не слід чекати, поки Росія виконає свої зобов’язання з мінських угод, а також наголосив, що Україна теж не виконує мінські домовленості.

Читайте також:
Німеччині варто подумати про заміну посла, – Ірина Геращенко

Депутати вимагають пояснень від посла ФРН та бойкотуватимуть прийом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна