Депутати вимагають пояснень від посла ФРН та бойкотуватимуть прийом

 

Фракції Блоку Порошенка, “Народного фронту” та інші нардепи вимагають пояснень від посла ФРН Ернста Райхеля через його заяву щодо Донбасу та закликають бойкотувати прийом з нагоди 25-річчя дипломатичних відносин України й Німеччини.
Про це, виступаючи із трибуни в оточенні депутатів Верховної Ради, заявила позафракційна народна депутатка Ганна Гопко.

“Сьогодні від імені Комітету з питань європейської інтеграції, комітету закордонних справ та від усього українського парламенту ми б хотіли висловити своє обурення з приводу заяви посла Німеччини Ернста Райхеля, який сказав, що вибори на Донбасі можна провести і за присутності російських військ”, – сказала Гопко.

За її словами, така заява посла суперечить офіційній позиції Німеччини та зусиллям канцлера Ангели Меркель у врегулюванні конфлікту на Донбасі, а також мінським домовленостям.

“МЗС повинне негайно викликати посла Німеччини, щоб почути його спростування такої заяви, а міністр Клімкін має доповісти парламенту про результати такої розмови із послом”, – оголосила депутатка.

Вона подякувала Німеччині за політику санкцій проти РФ, Ангелі Меркель та окремим німецьким депутатам, які були на Донбасі.

“Ми запрошуємо посла поїхати в Авдіївку і побачити реальну ситуацію. Побачимо, яка в нього тоді буде позиція щодо виборів на Донбасі за присутності російських військ”, – заявила Гопко.

Вона повідомила, що в середу посол ФРН запросив на прийом з приводу 25-річчя відкриття посольства Німеччини в Україні багатьох народних депутатів. “Ми закликаємо бойкотувати прийом у посла”, – сказала Гопко.

“Позиція парламенту дуже чітка – жодних виборів на Донбасі не буде, доки російські війська не заберуться з України і доки Україна не візьме під контроль українсько-російський кордон”, – додала Ганна Гопко.

Читайте більше:

Посол Німеччини: вибори в ОРДЛО можливі з російськими військами, як в НДР 1990 року

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна