Європарламент схвалив безвіз для Грузії

 

Європейський парламент у четвер, 2 лютого, проголосував за надання безвізового режиму з ЄС для громадян Грузії.
Про це повідомив комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ у “Твіттері”.

“Безвізовий  режим для Грузії затверджено на сесії Європарламенту. Наступний крок – формальне ухвалення Радою ЄС”, – йдеться в повідомленні.

“За” проголосували 553 євродепутати, “проти” – 66, утрималися – 22.

Відтак, з початком дії “безвізу”, громадяни Грузії, які мають біометричні паспорти, отримають право в’їзджати на територію ЄС без віз протягом 90 днів протягом 180-денного періоду, проте не матимуть права на роботу.

Нагадаємо, раніше тема “безвізу” для Грузії просувалася в ЄС паралельно з українською.

Очікується, що в найближчому майбутньому, після того, як набере чинності механізм тимчасового призупинення безвізового режиму, будуть розпочаті міжінституційні переговори щодо надання безвізового режиму Україні.

Як повідомляється на сайті Європарламенту “безвізовий режим для Грузії набуде чинності того ж дня, як почне діяти механізм призупинення безвізового режиму, ухвалений парламентом 15 грудня.

“Тбілісі виконав усі показники плану з лібералізації візового режиму”, – наголошує прес-служба Європарламенту.
Також у тексті постанови зазначається, що “постійне виконання Грузією критеріїв, особливо щодо боротьбі з організованою злочинністю, буде належним чином контролюватися комісією”.

Перший віце-спікер Ірина Геращенко так прокоментувала подію: “Дуже рада за грузинів! ЄП тільки-но рекордною кількістю голосів (більше 500 “за”) проголосував за безвіз для Грузії, на практиці це означає, що за 2-3 місяці безвіз вже запрацює. Вітаємо, друзі! Наступна – Україна”.

Як відомо, у плані ЄП питання українського “безвізу” попередньо було перенесене на квітень, однак потім анонсовану дату прибрали.

Читайте також:
Сподіваємось, “безвіз” запрацює на практиці влітку, – Зеркаль

Україні дали ще один “безвіз”. Але знову карибський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна