Прокуратура розслідує обстріл росіянами літака Ан-26 ВМСУ як замах на вбивство. Москва протестує

 

Через обстріл Росією українського транспортного літака над Чорним морем 1 лютого військова прокуратура зареєструвала кримінальне провадження.
Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на речника військової прокуратури південного регіону України Яну Стекачову.

“Нами зареєстровано кримінальне провадження за частиною 2 ст. 115 Кримінального кодексу України – це замах на вбивство двох або більше осіб за обтяжуючих обставин”, – сказала Яна Стекачова.

Вона пояснила, що обрана така кваліфікація, оскільки прокуратура “виходила з умислу російської сторони”.

Речниця додала, що це попередня кваліфікація.

Як повідомляла “Новинарня“, в середу, 1 лютого, із захоплених Росією бурових установок у Чорному морі російські силовики обстріляли транспортний літак Ан-26 ВМС Збройних сил України, який виконував тренувальний політ у виключній економічній зоні України.

Після цього міноборони РФ в середу ввечері запросило українського аташе з питань оборони в Росії для вручення військово-дипломатичної ноти у зв’язку з обльотом українським літаком бурових вишок в Чорному морі.
У переданій ноті “особливо відзначено, що дії українського літака розцінюються як провокаційні”, – заявив офіційний представник МО РФ генерал-майор Ігор Конашенков.

“Український літак Ан-26 1 лютого з 11:30 до 12:00 здійснив два небезпечних обльоту поблизу російських бурових вишок “Таврида” і “Крим-1″ на гранично низькій висоті, що створило загрозу безпеці персоналу та обладнання”, – стверджує російське військове відомство, виражаючи “протест”.

Читайте також:
У ВМСУ показали, як росіяни обстріляли на Чорному морі наш “Почаїв”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна