Із захоплених Росією вишок в районі Одеського газового родовища обстріляли український літак

 

Сьогодні, 1 лютого, під час тренувального польоту в в районі Одеського газового родовища із захоплених Росією бурових вишок був обстріляний український транспортний літак.

Про інцидент написав у “Фейсбуці” прес-секретар президента Святослав Цеголко.

“Сьогодні під час тренувального польоту в морській економічній зоні України був обстріляний український транспортний літак.
Про це Президентові доповів міністр оборони Степан Полторак. Це сталося в районі Одеського газового родовища з раніше захоплених Росією бурових вишок. Екіпаж не постраждав. Подробиці повідомить Міністерство оборони”, – зазначив Цеголко.

Обстріляний літак. Фото з ФБ

Як уточнив міністр оборони Степан Полторак, ідеться про транспортний літак Військово-морських сил Збройних сил України Ан-26. У результаті обстрілу зі стрілецької зброї йому було завдано пошкодження, яке не завадило літаку продовжити виконання польотного завдання.

Крім того, за словами Полторака, екіпаж виявив і зафіксував роботу радіолокаційної станції Росії в активному режимі, що зазвичай використовується для наведення ракет систем протиповітряної оборони.

“Після повернення літального апарату на аеродром під час зовнішнього огляду повітряного корабля виявлено 3-см кульовий отвір – наслідки обстрілу літака зі стрілецької зброї”, – додав глава Міноборони.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна