Верховна Рада встановила нове свято – День українського добровольця

 

Верховна Рада України встановила офіційне свято – День українського добровольця, який відзначатиметься щорічно 14 березня.

Голосування за постанову “Про встановлення Дня українського добровольця” відбулося на вечірньому засіданні 17 січня.
Як інформує “Новинарня“, “за” проголосували 234 народні депутати.

Проект постанови було внесено ще в березні 2016 року депутатами Парубієм, Левусом, Гаврилюком, Лозовим та іншими й зареєстровано за №4261.

У пояснювальній записці до проекту зокрема сказано: “14 березня 2014 року більше п’яти сотень бійців “Самооборони Майдану” прибули на полігон в Нові Петрівці Київської області (…) для проходження військової підготовки з метою подальшої участі у воєнних діях… Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону”.

Реалізація даного проекту не передбачає фінансових витрат з державного бюджету України, сказано в документі.

Депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук “кнопкодавив” під час голосування за постанову про встановлення Дня українського добровольця. Про це повідомляє рух “Чесно”.
На відео, оприлюдненому спостерігачами, видно, що під час голосування Мосійчук, крім свого місця, натискає кнопку на панелі відсутнього депутата Андрія Білецького.

Читайте також:
У системі МВС вже знищили добробати, тепер це відбувається в Нацгвардії, – волонтер

Селищну ВЦА Зайцевого очолив колишній боєць добробату

Парубій: Революція не закінчилася.
Наші барикади й намети перемістилися на Схід

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна