“Азовець” Білецький і Рабінович – серед 5 депутатів, які впродовж сесії ні разу не голосували. ІНФОГРАФІКА

 

З початку роботи 5-ї сесії Верховної Ради п’ятеро народних депутатів не проголосували жодного разу, тобто пропустили 860 голосувань. Про це повідомляє “Новинирня” з посиланням на прес-службу ВГО “Комітет виборців України”, який моніторить роботу парламенту в рамках проекту “Дослівно”.

Серед тих, хто з 6 вересня жодного разу не брав участь у голосуваннях ВР – депутати Андрій Білецький (позафракційний, екс-комбат батальйону “Азов”, голова партії “Національний корпус”), а також члени фракції “Опозиційний блоу” Євген Бакулін та Вадим Рабінович.

Ще двоє найбільш “бездіяльних” депутатів – Сергій Клюєв (“Опоблок”) та Олександр Онищенко (“Воля народу”), які позбвалені недоторканності в кримінальних провадженнях.

Ще п’ятеро депутатів голосували під час сесії від 4 до 8 разів із 860 можливих.

“Досить важко знайти якісь зрозумілі пояснення відверто недбалого ставлення до своїх прямих обов’язків, – наголосив Олексій Кошель, голова Комітету виборців України. – Тим більше, коли ми бачимо, як приміром, Вадим Рабінович в цей час займається активною розбудовою своєї партії. Чи Віталій Чепинога (БПП), який є дуже активним у соцмережах, голосував усього лише чотири рази протягом 5-ї сесії”.

top-10-naymensh-aktivnih-deputativ-vr

Найбільш активними депутатами з початку вересня були Іван Спориш, Віктор Пинзеник (обидва – БПП) та Ігор Васюник (“Народний фронт”), які пропустили лише 2, 3 і 4 голосування відповідно.

top-10-naybilsh-aktivnih-deputativ-vr

Нагадаємо, 14 жовтня колишній комбат “Азова” (Нацгвардія) Андрій Білецький створив свою партію “Національний корпус” та провів із нею смолоскипну ходу центром Києва.

Він обраний до ВР у мажоритарному окрузі №217 на Оболоні в Києві.

В інтерв’ю “Українській правді” Білецький заявляв: “…Я інакше уявляв парламент. Я не думав, що це настільки нікчемний орган. Не думав, що роль депутата майже нульова. Що все вирішують договорняки трьох-чотирьох великих гравців, а решта депутатів – це просто картки, які голосують. Тому один депутат у парламенті не відіграє майже жодної ролі.
З іншого боку, цей статус дає інструментарій, завдяки якому я можу зробити корисні речі. Наприклад, ми створили більше десятка абсолютно безкоштовних спортзалів для дітей та молоді”.
“Як не смішно, але статус відчиняє ті двері, які, зазвичай, зачинені навіть для найблагородніших планів і задумів”, – зазначав він.

Білецький визнав, що близько 50% часу проводить у Києві, але у ВР не ходить принципово. “Так, система бездіяльна. І коли приїжджаю, то цілий день елементарно з’їдають якісь справи. Я вже не вписуючись в цю систему, і важко почати”, – сказав він.

Читайте також:
“Азовця” Філімонова під тиском вулиці випустили з-під варти

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна