“Азовця” Філімонова під тиском вулиці випустили з-під варти

 

Печерський районний суд Києва не задовольнив клопотання прокуратури про арешт на два місяці керівника київської філії Цивільного корпусу “Азов” Сергія Філімонова, якого звинувачують у хуліганстві і нападі на поліціянта під “Київміськбудом”.

Натомість Філімонова звільнили з-під варти під особисте зобов’язання, повідомив “5-й канал”.

Термін дії запобіжного заходу – до 9 листопада.

Радикальний активіст свою вину не визнає, каже, що під час сутичок 9 вересня під офісом компанії “Київміськбуд” захищався, і, оскільки поліцейський був у цивільному, не знав, що перед ним правоохоронець.

Молоді люди спортивної зовнішністю з символікою “Азова”, які пікетували судове засідання, зустріли Філімонова на виході із запаленими фаєрами. Перед цим кілька сотень актвістів скандували гасла, палили петарди й димові шашки. Проте акція відбулася без сутичок.

Після акції під Печерським судом прибічники ЦК “Азов” знову пішли на пікетування ХК “Київміськбуд”.

Як відомо, народні депутати Олег Петренко та Андрій Білецький просили суд відпустити Сергія Філімонова їм на поруки.

Читайте також:
“Азов” тисне на Печерський райсуд, аби випустили на поруки хулігана з-під Київміськбуду

Як відомо, Сергія Філімонова затримали у п’ятницю, 9 вересня, під час сутичок активістів “Азова” під “Київміськбудом”. Тоді радикали палили шини, застосовували проти силовиків димові шашки, петарди тощо. Спецпідрозділи поліції розблокували приміщення.
За словами начальника штабу ЦК “Азов” Назара Кравченка, Філімонов брав участь у штовханині з правоохоронцем, який був одягнений у цивільний одяг. Відтак, крім хуліганства, Філімонова обвинувачують у завданні ушкоджень працівникові правоохоронних органів.

Протистояння ЦК “Азов” із правоохоронцями триває з початку сутичок через забудову “Київміськбудом” автостоянки в Святошинському провулку.

Працівники “Київміськбуду” оголосили страйк через тиск на їхнє підприємство. В компанії заявляють про наявність усіх дозвільних документів на забудову.

“Ми зупиняємо все своє будівництво і оголошуємо страйк доти, поки агресивні провокації та напади на законослухняних підприємців не припиняться”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
Білецький перетворить “Азов” у політичну партію з “ширшою” ідеологією

“Азов” із профспілками пікетує Кабмін проти “тарифного геноциду” і закриття шахт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна