Білецький очолив партію “Національний корпус”, створену на базі “Азова”

 

Установчий з’їзд партії “Національний корпус”, що відбувся 14 жовтня в київському Будинку архітектора, обрав лідером на чотири роки народного депутата Андрія Білецького, колишнього командира батальйону (тепер полк) Нацгвардії “Азов”.

Партія “Нацкорпус” створена шляхом перейменування партій “Громадянський рух “Чесні справи” і “Патріот України”, зазначає “УП”.

Як повідомляє “Азов-прес”, на з’їзд зібралися 292 делегатів з усіх областей України. Зі сцени учасників з’їзду привітали зокрема письменник Василь Шкляр, музикант Арсеній Білодуб.
Свої привітання з’їзду прислали Левко Лук’яненко і Мирослав Симчич – в’язні радянських таборів, ветерани боротьби за незалежність.

У своїй привітальній промові лідер “азовського руху” Андрій Білецький зазначив: “Ми маємо стати не партією слова, а партією діла. Досить слів. Україні потрібні справи”.

Також Білецький розкритикував Мінські угоди та капітулянтство української влади.

Делегати затвердили програму і статут нової політичної сили.

Згідно з прес-релізом, програма партії виходить з принципів україноцентризму. Документ передбачає наведення порядку у структурі влади, створення умов для залучення в країну технологій Четвертої індустріальної революції, розширення низового управління, розвиток української атомної енергетики, жорсткіше покарання за зловживання владою і корупцію – аж до смертної кари.

“Нацкорпус” виступає за відновлення ядерного потенціалу України, націоналізацію стратегічних підприємств і легалізацію вогнепальної зброї.

Згідно з програмою, держава має надати громадянам право відмовитися від військового призову. Для цього громадянин має заплатити певну суму до бюджету і відмовитися від виборчого права.

Для захисту геополітичних інтересів України, згідно з програмою партії, має бути створено Український іноземний легіон.

У зовнішній політиці “Нацпорпус” пропонує зосередитися на розвитку всебічного співробітництва з країнами-учасниками Балто-Чорноморської осі.

При цьому пропонується розірвати договір про дружбу та дипломатичні відносини з Росією. Відновлення дипвідносин пропонується провести тільки після деокупації Криму та Донбасу і виплати Росією репарації.

Нагадаємо, про наміри створити партію “з ширшою ідеологією” командир “Азова”, ультраправий діяч Андрій Білецький заявляв ще у травні.

Цивільний корпус “Азов”, що входить до “азовського руху” Білецького, у липні разом із профспілками проводив акцію під Кабміном під соціалістичними гаслами “проти тарифного геноциду”.

Читайте також:
Партія “Нац. рух Яроша” хоче залучити до себе лібералів, хоча й формує силове крило

Під час “вогняної” акції “Азову” під ВР проти виборів в ОРДЛО постраждав правоохоронець

Довідка “Новинарні

Андрій Білецький

Андрій Білецький

Андрій Євгенійович Білецький (нар. 1979 року в Харкові) – український політик ультраправого спрямування, відомий також як Білий Вождь.

У 2001 році закінчив і з відзнакою історичний факультет Харківського національного університету ім. Каразіна.

З 2002 року очолював харківський загін Всеукраїнській організації “Тризуб” ім. Степана Бандери, співпрацював з Українською консервативною партією та харківським осередкомСоціал-національної партії України. Чинив спротив лібералізації СНПУ та перетворенню її на ВО “Свобода”.

Створив крайньо праву організацію “Патріот України”, від початку існування якої був її командиром.  Також до 2014 року – лідер Соціал-національної асамблеї.

Під час подій Євромайдану члени організації “Патріот України” (разом з іншими націоналістичними організаціями) склали кістяк новоутвореного “Правого сектору”. Білецький був керівником силового блоку “Правий сектор – Схід”.

З початком війни на Донбасі Білецький став засновником добровольчого батальйону “Азов”(з 20 листопада — полк) і його командиром. Основою батальйону стали учасники СНА, “Патріота України” та ін.

15 серпня 2014 року командир ПСМОП “Азов” Андрій Білецький отримав позачергове званняпідполковника мiлiцiї.

Восени 2014 року Білецький став народним депутатом України VIII скликання. Він виграв вибори як самовисуванець в київському мажоритарному окрузі №217 (Оболонь). Мільйонер-екс-“регіонал” Вадим Стрлар відстав на 15 тисяч голосів.
За наявними ознаками, одним із соратників та ймовірних спонсорів Білецького був Олександр Третьяков, нардеп від БПП.

У ході виборів ініціативна група правозахисників і дослідників праворадикальних рухів звернулася з відкритим листом до Арсенія Яценюка із закликом не висувати командира батальйону “Азов” Андрія Білецького кандидатом від “Народного фронту”, оскільки він “не відмовився публічно від людиноненависницької, антиліберальної, антиєвропейської і відверто расистської ідеології свого руху.

Див. брошуру Андрія Білецького “Слово білого вождя”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна