Окупаційний суд залишив Ахтема Чийгоза під вартою до квітня

Верховний суд окупованого Криму залишив під арештом заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза до 8 квітня 2017 року. Про це повідомляє Центр інформації з прав людини.

Окупаційний суд відхилив скаргу адвоката Миколи Полозова на рішення суду про продовження арешту Чийгоза від 12 грудня.

За словами адвоката Олександра Лісового, обставини з моменту арешту сильно змінилися – у суді було допитано близько 200 осіб, з яких тільки три чи чотири вказали, що бачили Чийгоза, але жоден з них не свідчив про протиправні дії з його боку.

Сам Чийгоз заявив, що він є політичним в’язнем, а його арешт продиктований виключно бажанням залякати кримськотатарський народ і не обґрунтований нормами Кримінально-процесуального кодексу РФ.

“На моєму процесі доводиться, що судової системи в Росії не існує, а є тільки вказівки”, – зазначив у своєму виступі Ахтем Чийгоз.

Незважаючи на наведені докази, голова колегії Караваєв оголосив рішення, в якому залишив скаргу без задоволення, а отже, Ахтем Чийгоз перебуватиме під вартою принаймні до 8 квітня 2017 року.

Як відомо, заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз був арештований окупаційною владою 29 січня 2016 року за звинуваченням у масових заворушеннях під час подій, що відбулися під стінами кримського парламенту 26 лютого 2014 року, коли півострів ще не був анексований Росією. Тоді сталося зіткнення між проросійськими активістами та учасниками мітингу за єдність України.

Читайте також:
Російська влада випробовує новації для ускладнення доступу Чийгоза до правосуддя, – Полозов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна