Російська влада випробовує новації для ускладнення доступу Чийгоза до правосуддя, – Полозов

 

Російська влада в судовому процесі по справі Ахтема Чийгоза застосовує різні методи і новації для того, щоб ускладнити доступ обвинуваченому до правосуддя. Про це на брифінгу заявив адвокат Микола Полозов, інформує “112 Україна”.

За його словами, РФ розділила фігурантів справи за національною ознакою.

“Він (Ахтем Чийгоз, – ред) вже більше півтора років перебуває під вартою. Щодо нього розпочався другий суд, оскільки перший був припинений. Справа розділили. І в цій справі є істотна специфіка: РФ розділила за національною ознакою фігурантів справи. Всі підсудні – це кримські татари, а все потерпілі – це російськомовне населення, що, безумовно, жодним чином не позначається позитивно на міжнаціональних відносинах в Криму. Кримські татари, які проходять по справі “26 лютого 2014 року”, по суті переслідуються РФ за їх патріотичну позицію. Тому що тоді відбулося два мітинги. Один був сепаратистський партії “Единство” Аксьонова. Другий був організований Меджлісом і люди, що прийшли на цей мітинг, виступали за збереження Криму у складі України. Зараз це свого роду політична помста як Ахтему Чийгозу, так і іншим учасникам справи за їх патріотичну позицію з боку російської влади. На жаль, російська влада випробує різні методи, новації в судовому процесі для того, щоб максимально утруднити доступ Чийгоза до правосуддя”, – зазначив він.

Адвокат упевнений, що результат справи вирішений. “Вперше в російській практиці в судовому процесі підсудний не присутній у залі суду, він знаходиться тільки в режимі відео-конференції. Це стало можливо після прийняття Держдумою поправок у 2014 році по ряду деяких складів, включаючи організацію масових заворушень, в чому звинувачують Ахтема Чийгозу… Немає жодних сумнівів, що результат заздалегідь вирішений”, – заявив Полозов.

Читайте також:
Окупанти залишили Чийгоза під вартою до 8 жовтня

Кримські татари почали складати “список Чийгоза” на кшталт Магнітського й Савченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна