Кримські татари почали складати “список Чийгоза” на кшталт Магнітського й Савченко

 

Кримські татари починають складати “список Чийгоза” на зразок санкційного “списку Магнітського” і “списку Савченко”. Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

“Починаємо складати “Список Чийгоза” – перелік осіб, відповідальних за політичне переслідування кримських татар і українців, за утримання їх під вартою і інші репресії”, – написав народний депутат Чубаров у соцмережі.

Голова Меджлісу закликав надсилати йому імена осіб, що можуть увійти до списку, із зазначенням посади й коротким обґрунтуванням.

Ахтем Чийгоз – український кримськотатарський політик, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу (з 2008 року), голова Бархисарайського регіонального меджлісу.
29 січня 2015 року Ахтема Чийгоза було затримано представниками силових структур російської окупаційної влади. Йому інкримінували частину 1 статті 212 Кримінального кодексу Російської Федерації (“організація масових заворушень”) за участь у мітингу перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року, ще до анексії Криму.

“Список Магнітського” – перелік, що існує в ЄС і США, російських посадовців, на яких накладені санкції через причетність до смерті у слідчому ізоляторі російського юриста Сергія Магнітського.

Читайте також:
Окупанти в Криму “націоналізували” головний офіс Меджлісу

У Європарламенті створили “список Савченко”
за аналогією з “Магнітським” на чолі з Путіним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна