Окупанти в Криму продовжили арешт Ахтема Чийгоза до квітня 2017 року

 

Окупаційний суд у Криму задовольнив клопотання російської прокуратури та продовжив термін арешту для заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза до квітня 2017 року. Про це в понеділок, 12 грудняЮ повідомив адвокат Чийгоза Микола Полозов.

“Кримські судді продовжили термін утримання під вартою Ахтему Чийгозу на три місяці з 8 січня до 8 квітня 2017 року”, – написав Полозов.

Як відомо, Ахтем Чийгоз був затриманий у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму, що відбувся ще до анексії півострова Росією – 26 лютого 2014 року.

20 липня 2016 року окупаційний Київський райсуд Сімферополя розділив справу “26 лютого”. Тепер Чийгоза судять окремо від інших обвинувачених, Алі Асанова і Мустафи Дегерменджи. Їм загрожує ув’язнення за організацію згаданого мітингу.
Чийгозу, як головному обвинуваченому, можуть присудити 10 років позбавлення волі. Вину в цій справі окупаційна влада півострова покладає винятково на кримських татар. Потерпілими названі представники проросійського формування – так званої “кримської самооборони”.

Читайте також:
День прав людини: Росія продовжує пресувати кримських татар

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна