Тандіт пояснив, чого Україна чекає від православної Росії, відпускаючи 15 ув’язнених сепаратистів

 

Україна в односторонньому порядку віддає 15 осіб зі списку бойовиків у надії, що Росія розблокує процес звільнення 58 українських заручників, яких утримують на непідконтрольних територіях. Про це в ефірі “5-го каналу”  заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

Україна сподівається на “хоч якийсь здоровий глузд Росії”, сказав він.

“Ми готові віддати 15 осіб зі списку – хворих і жінок – як знак доброї волі в переддень Різдва… Ми вивіряємо в даному випадку з колегами нашими кожне слово. Можу казати з того, що можу говорити, що ми сподіваємося, наголошую, сподіваємося, що поки що Росія все-таки має хоч якийсь здоровий глузд. Ми даємо їм таку можливість для того, щоб вони зробили також певні кроки”, – зазначив Тандіт.

“Вони (Росія) позиціонують себе як православна країна, і ми сподіваємося, що буде розкупорюватися з їхнього боку цей процес. У всякому разі, це наша територія, і ми даємо їм можливість це зробити”, – сказав радник голови СБУ.

Юрій Тандіт також розповів, що, за даними спецслужби, полоненими або тими, хто зникли безвісти, зараз Україна вважає 109 осіб.
Сторона сепаратистів підтверджує утримання 58 українців.

Тандіт також поінформував, що з початку АТО було знайдено або звільнено 3083 українці.

“Це дані за 2,5 роки. І в процесі звільнення не було політики або маніпуляцій”, – підкреслив він.

Як зазначила Ірина Геращенко, з початку 2016 року вдалося визволити 15 українських заручників.

Читайте також:
Україна як жест доброї волі віддає ОРДЛО 15 полонених

Савченко анонсувала великий обмін. Порошенко шкодує за її дії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна