Україна як жест доброї волі віддає ОРДЛО 15 полонених

 

Офіційний Київ як жест доброї волі передає сепаратистам ОРДЛО 15 осіб з обмінного списку, що наразі ув’язнені в Україні. Про це на брифінгу в четвер, 15 грудня, заявила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший заступник голови ВР Ірина Геращенко.

“Ретельно проаналізувавши список із 228 осіб, ми сьогодні робимо заяву про те, що Україна передає 15 осіб з цього списку, серед яких є і тяжкохворі люди, літні люди, серед них є шестро жінок, для того, щоб розблокувати процес звільнення заручників. Ці люди будуть помилувані указом президента, або є інші процесуальні можливості їх передати”, – сказала Геращенко.

За її словами, Україна ще раз наполягає, що звільнення заручників має відбутися до Новог ороку. Проте, нагадала Ірина Геращенко, скайп-конференція, присвячена питанню обміну полоненими й ув’язненими, не відбулася через необґрунтовану позицію представників РФ.

“Ми вимагали провести скайп-конференцію, вчора, сьогодні, щоб ще раз узгодити ці списки і вийти на компромісне рішення. Ми тільки що отримали “чудовий” лист від ОБСЄ, [в якому сказано:] представники Російської Федерації в гуманітарній підгрупі не згодні з таким форматом, тому що вони вважають, що цей формат “недостатньо безпечний”. Ми усвідомлюємо всю абсурдність таких заяв, так як скайп-конференції проводяться щотижня у форматі Тристоронньої контактної групи, в останній раз це було в цей понеділок. Якщо РФ не хоче звільняти заручників, то це велике питання до них. Від ОРДО відповіді досі немає, а від ОРЛО прийшла у останню хвилину, що вони згодні. Ми готові в будь-який час сісти і зробити все для звільнення заручників”, – сказала Ірина Геращенко.

 

Читайте також:
Савченко анонсувала великий обмін. Порошенко шкодує за її дії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна