Савченко анонсувала великий обмін. Порошенко шкодує за її дії

 

Народна депутатка Надія Савченко заявила про домовленість щодо масового обміну полоненими з бойовиками “ДНР/ЛНР”. Про це вона сказала в ефірі “Громадського“.

“Ми домовилися про те, що саме така кількість людей може бути обміняна. По списках це виходить 226 з українського боку [дотичних до “ДНР/ЛНР”] і 52 людини з боку сепаратистів”, — сказала колишня військовополонена.

Депутатка пояснила, що тільки така кількість живих є підтвердженою.

При цьому називати тих, хто здійснить обмін, Савченко відмовилась. Не назвала вона й конкретних строків обміну.

“Ці домовленості реалізовуватимуть ті, в кого не залишиться вибору їх не реалізовувати. Якби я знала конкретні терміни, я б їх вам все одно не назвала. Бо дурню півроботи не показують”, — зазначила Савченко.

Як відомо, офіційний представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко в останніх заявах озвучувала готовність Києва обміняти 228 прибічників сепаратистів, які ув’язнені в Україні, на “всіх, кого підтверджує ОРДЛО” (58 осіб).

7 грудня сепаратисти ОРДЛО в Мінську відмовилися міняти заручників 228 на 42 та відкривати КПВВ “Золоте”.

На переконання Савченко, прямі переговори з ватажками бойовиків були потрібні для того, щоб “вивести мінський процес з тупику”.

“Я намагалася посилити їх, розірвати це коло, в якому вони зайшли в тупик. Шляхом переговорів із будь-яким, у першу чергу — з тими, в кого є ключі від тюрми, де сидять наші хлопці”, — заявила вона.

Депутатка вважає, що уповноважена вести переговори нарівні з президентом, оскільки також є “частиною держави”.
“Я є одне із того, що ви назвали “держава”. Мене так само обирав народ, я так само знаходжуся у владі”, — заявила Савченко на “Громадському”.

Коментуючи ініціативи Надії Савченко, президент Петро Порошенко заявив, що її переговори з лідерами бойовиків не несуть користі ані їй, ані Україні.
Про це він заявив 14 грудня під час поїздки в Івано-Франківську область, відповідаючи на запитання журналістів щодо таких переговорів.

“Я нікому не дозволю робити вигляд, що в Україні є внутрішній конфлікт і відбілювати Російську Федерацію, якими б мандатами це не прикривалося. Я дійсно шкодую, бо ця людина (Савченко) пройшла величезні випробування. Думаю, що такі кроки ні їй не на користь, ні країні”, – сказав Порошенко.

Читайте також:
Ірина Геращенко про сепаратні переговори Савченко з бойовиками: “Про це мріє Москва”

Савченко про свої переговори з ватажками “ДНР/ЛНР”:
“Людей потрібно забирати, війну – закінчувати”

Як відомо, ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що 7 грудня депутатка Надія Савченко таємно відвідала Мінськ, де за посередництва Федеральної служби безпеки РФ зустрілася з ватажками так званих “ДНР” та “ЛНР” Захарченком і Плотницьким.
Причетні до ТКГ зазначають, що Москва таким чином формує нову схему, коли замість переговорів із представниками країни-агресора на перший план виходять російські маріонетки, і ця схема легітимізує особливий статус сепаратистських територій та їх лідерів у політичній системі Україні.

 

 

Читайте також:
Савченко таємно їздила в Мінськ на переговори з ватажками “ДНР/ЛНР”. Але СБУ в курсі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна