На сході Алеппо урядові війська вбили понад 80 мирних жителів, – офіс ООН

 

В Офісі ООН з прав людини оприлюднили повідомлення про те, що сирійські урядові війська вбили щонайменше 82 мирних жителя, коли увійшли в останні райони східного Алеппо, що контролювалися опозицією.
Про це повідомив прес-секретар Офісу ООН з прав людини Руперт Колвілл, передає Associated Press.

Колвілл заявив про те, що за даними, які вони отримали, урядові війська заходять у будинки і вбивають мирних жителів “на місці” на території, яку раніше контролювала сирійська опозиція.

За його словами, 11 жінок та 13 дітей були серед тих, кого стратили в чотирьох кварталах східного Алеппо.

Руперт Колвілл повідомив, що Офіс ООН з прав людини отримав інформацію про вбивства напередодні пізно ввечері (12 грудня). Він додав, що не відомо точно, коли це сталося.

За даними каналу Al Jazeera, місцеві жителі заявляють, що урядові війська стратили десятки мирних жителів за можливі зв’язки з сирійською опозицією. Проте ця цифра поки що не може бути перевірена.

Напередодні сирійська урядова армія за підтримки російських військ здобула контроль над усіма районами в Алеппо, які залишили вояки сирійської опозиції під натиском сил президента Асада. Урядові війська близькі до повного контролю над містом.

Як відомо, в цей час бойовики “Ісламської держави” відбили в урядових військ місто Пальміра.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна