На шахті в Польщі загинуло загалом 8 гірників. МЗС України співчуває

 

Напередодні ввечері рятувальники знайшли тіла останніх трьох гірників, які вважалися зниклими після землетрусу в шахті “Рудна” в польському місті Польковіце.

Таким чином загальна кількість загиблих зросла до восьми осіб, повідомляє телеканал TVN24.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив Польщі співчуття у зв’язку з трагедією на шахті “Рудна” біля міста Польковіце. Про це сказано на його сторінці в “Твіттері”.

“Щирі співчуття Польщі у зв’язку з трагедією на шахті “Рудна”, співчуваю родичам загиблих і бажаю швидкого одужання потерпілим”, – зазначив він.

Як повідомляла “Новинарня“, трагедія на шахті “Рудна” компанії KGHM в місті Польковіце (Нижньосілезьке воєводство) сталася пізно ввечері у вівторок, 29 листопада. Унаслідок землетрусу на копальні стався підземний обвал. У небезпечній зоні перебувало 16 осіб. Деякі з них встигли врятуватися.
Магнітуда землетрусу, за даними Геологічної служби США, становила 4,4 бала, його епіцентр залягав на глибині 10 км.
Серед дев’яти осіб, яких евакуювали, один чоловік був уже мертвий. Три шахтаря з травмами були госпіталізовані.

Читайте також:
Дещиця: Польща залишається другом України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна