Протести проти Трампа у США не вщухають. Є нові поранені й десятки затриманих. ВІДЕО

 

В американських містах тривають акції протесту проти обрання Дональда Трампа президентом. Так, у Портленді, штат Орегон, поліція затримала кілька десятків маніфестантів.

Повідомляється, що 19 осіб затримані за злочинне поводження в ході протестів. Пізніше в поліції сказали, що провели “численні додаткові арешти”.

У поліції кажуть, що десятки людей заарештовані в суботу ввечері та в неділю вранці, 13 листопада.

Нагадаємо, напередодні в Портенді невідомий стріляв в учасника демонстрації проти Трампа.

У суботу акції протесту пройшли у великих містах, таких як Лос-Анджелес (тут маніфестація налічувала восьми тисяч осіб), Нью-Йорк, Чикаго, Маямі та інших.

У штаті Індіана двоє поліцейських отримали легкі поранення, коли демонстранти кидали каміння в правоохоронців.

Противники Дональда Трампа планують масштабні акції протесту у Вашингтоні в день інавгурації президента 20 січня 2017 року, коли республіканець Дональд Трамп має скласти присягу і вступити в повноваження глави Білого дому.
Поліція очікує, що на вулиці вийдуть кілька десятків тисяч протестувальників, зазначає телеканал Fox New.

Одна з хвиль протестів організується групою “ANSWER for Act Now to Stop War & End Racism”. На фейсбук-сторінці цієї групи оголошення розміщено під назвою “Протест під час інавгурації: станемо проти Трампа, війни, расизму та нерівності”.
Вже зараз близько 7 тисяч людей підтвердили свою участь у січневій акції та 24 тисячі висловили інтерес до неї.

У департаменті столичної поліції провели перші наради, на яких ішлося про можливості масової демонстрації з участю не менше 30 тисяч людей.

Крім того, повідомляється, що на наступний день після інавгурації, 21 січня група підтримки Гілларі Клінтон під назвою “RoaRR 4 Hillary планує “мільйонний марш жінок”.
Щоправда, на ФБ-сторінці акції наразі лише 350 осіб зазначили, що точно відвідають марш, 500 – “цікавляться”.

Як повідомляла “Новинарня“, перемогу на виборах президента США 8 листопада здобув кандидат від республіканців Дональд Трамп. У нього 290 голосів виборників при 270, необхідних для перемоги. У демократки Гілларі Клінтон залишається 228 голосів.
Непорахованими станом на день 13 листопада залишаються 20 делегованих голосів із двох штатів – Мічиган та Нью-Гемпшир.

При цьому за абсолютною кількістю голосів Гілларі має більшу підтримку, ніж Трамп майже на 0,6 млн. – 60 839 922 голосів проти 60 265 858.

Трампа обрали білі літні чоловіки. СТАТИСТИКА

Стали відомі кандидати на ключові посади в уряді й адміністрації Трампа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна