Трамп схвалив надання фінансової допомоги Україні, але нагадав про головну умову

Колишній президент США Дональд Трамп схвалює надання фінансової допомоги Україні, але лише у вигляді позики.

Про це він заявив після зустрічі зі спікером Палати представників Майком Джонсоном, повідомляє видання The Hill.

“Ми (республіканці — “Н”) розглядаємо це прямо зараз, і ми думаємо про те, щоб зробити це у формі позики, а не просто подарунка. Зараз ми продовжуємо роздавати подарунки на мільярди і мільярди доларів, і ми дослідимо це питання”, — зазначив Трамп.

Окрім цього, він наголосив, що Європа також має активізуватися й надати Україні кошти.

“Вони мають давати щось співмірне. Якщо цього не буде відбуватися, мені буде дуже прикро, тому що їх це стосується набагато більше, ніж нас”, — сказав Трамп.

Нагадаємо, Трамп протягом кількох місяців скептично висловлювався щодо надання допомоги США Україні в її війні проти Росії, стверджуючи, що підтримка України не є життєво важливим інтересом США і що Європа повинна надавати основну частину допомоги. Його погляди мали великий вплив на республіканців у Конгресі, що ускладнювало проходження допомоги Україні в Палаті представників.

Водночас демократи в обох палатах Конгресу заявили, що готові будуть розглянути надання допомоги Україні у вигляді позики, якщо це допоможе нарешті вирішити питання, хоча це не той варіант, який вони найбільше схвалюють.

Читайте також:
CNN вивідали ідеї Трампа щодо НАТО на “два сорти” й закінчення війни РФ проти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна