Трамп заявив про необхідність посилити підтримку України, але це мають зробити не США

Колишній президент США Дональд Трамп дорікнув європейським союзникам у недостатній підтримці Києва й заявив, що вони мають посилити допомогу Україні, “зрівнявши” її з допомогою, наданою Штатами.

Відповідний допис Трамп зробив у своїй соцмережі Truth Social 18 квітня після зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

“Чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні? Чому Сполучені Штати вклали у війну в Україні на понад 100 мільярдів доларів більше, ніж Європа, хоча нас розділяє океан! Чому Європа не може зрівняти допомогу, вкладену Сполученими Штатами Америки, щоб допомогти країні, яка відчайдушно цього потребує?”, — написав він.

Він також наголосив, що питання виживання України має бути набагато важливішим для Європи, ніж для США, хоча для Штатів воно також є важливим.

Читайте також:
Трамп схвалив надання фінансової допомоги Україні, але нагадав про головну умову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.